• DOLAR 32.268
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2455.719
  • ...
Tan`dan `Kemalist Diktatörlük` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Kemalist diktatörlük” sözlerinden sonra Genel Kurul`da çıkan gerginliği değerlendirdi.
``Kuştan korkan darı ekmez, demirden korkan trene binmez`` sözünü hatırlatan Tan, şöyle devam etti:
 
``Kimseye hakaret etmedim. Doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Eski çamlar bardak oldu. Türkiye artık, `3 Aliler`in ülkesi değil. Hala eski sazları çalmaya çalışıyorlar. O sazlar çoktan kırıldı. MHP ve CHP`lilerin nezaket ve terbiye sınırlarını aşan ifadelerini kendilerine iade ediyorum. Kuru cengaverlik peşindeler. Gelsinler burada tartışalım. Fikirse fikir, belgeyse belge.``
Altan Tan, ``Kemalist diktatörlük`` ifadesiyle dönemsel bir analiz yaptığını, kimseye hakaret amacı taşımadığını savundu.
 
‘TİTREYİN VE KENDİNİZE GELİN`
TBMM Başkanı Cemil Çiçek`i gerginliğin ardından yaptığı açıklama nedeniyle eleştiren Tan, ``AKP Grubu`nun da daha dik durmasını beklerdik. (Demokrasi alanı genişledi) diye bağırıyorsunuz ama 3 kuru gürültü oluyor, elleriniz, ayaklarınız titriyor.
Titreyin ve kendinize dönün`` diye konuştu.
 
Tan, gazetecilerin ``(Kemalist diktatörlük) derken Atatürk`e mi diktatör demek istiyorsunuz?`` şeklindeki sorularını da ``Ofsayt olacak topa girmem. Beni bu bu alana çekemezsiniz`` şeklinde yanıtladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir