• DOLAR 32.58
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2435.74
  • ...
Atatürk Havalimanı`nda 12 Eylül Uygulamasına Son
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İrtibat subaylığı bürosuyla ilgili DHMİ İstanbul Başmüdürlüğü’ne yazı yazdıklarını kaydeden Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, ilk aşamada VIP’den uçak altına kadar giderek karşılama ve uğurlama yapan askerleri görevlilerin terminal kartlarındaki aprona çıkış hanelerini kapattıklarını ifade etti. Aydın, bundan sonra karşılamaların tek elden, VIP görevlilerin tarafından yapacağını açıkladı.
 
12 Eylül’deki askeri darbenin ardından Atatürk Havalimanı’nda açılan TSK İrtibat Subaylığı Bürosu’nun kapatılması işlemleri sürüyor. Gelişmeler hakkında açıklama yapan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, irtibat subaylığında bulunan askerlerin artık karşılama uğurlama yapmayacaklarını kaydetti. Askeri makamlara, yurt içi ve yurtdışından gelen sivil, asker bütün misafirler VIP Salonu’ndaki görevlilerin karşılayıp, uğurlayacağını kaydeden Aydın, “İrtibat subaylığı görevlileri yine terminalde bulunabilirler. Burada gelen misafirlerini karşılayabilirler ama apron kısmına uçağın altına kadar gitmelerini yasakladık. Bundan sonra artık asker sivil ayrımı kalmayacak. Bütün misafirleri Mülki İdare Amirliği adına bizim VIP’deki görevli personelimiz karşılayacak. Gelenden gidenden haberimiz olacak. Askeri ayrıdır, idare ayrıdır olmayacak. Tek sistemden yürüyecek.” dedi.
 
“İrtibat Subaylığı Bürosu’nun kaldırılmasıyla ilgili girişiminiz var mı?” şeklindeki soruya ise Aydın, irtibat subaylığıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Aydın, “İrtibat subaylığı bürosu ile ilgili DHMİ İstanbul Başmüdürlüğü ile yazışma yaptık. Aralarından nasıl bir protokol varsa ona göre hareket edeceğiz. Hukuki bir dayanağı yoksa onlar da kalkacak.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir