• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Suruç`ta Muhammedi sevda salona sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Vali Ziya Çöker Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe katılım yoğundu. Yoğunluktan dolayı yer bulamayan bazı katılımcılar, etkinliği ayakta izledi.

Etkinliğe HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçıın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir, Suruç İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Mustafa Çelik'in yaptığı etkinlik, Necmeddin Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Adana Grup Kervan'ın Peygamberimiz üzerine seslendirdiği ilahilerle devam etti. İlahilerin ardından Mevlid-i Şerif okundu. Seslendirilen ilahiler ve okunan Mevlid-i Şerif'e katılımcılar da tekbir ve salavatlar eşlik etti.

İttihad'ul Ülema Üyesi Sinan Ünel, etkinlikte yaptığı konuşmada huzur ve barışın hakim olması için hak ve adaletin hakim olması gerektiğine dikkat çekti.

Hz. Muhammed'in, hak ve adalet ile içinde yaşadığı topluma huzur getirdiğini belirten Ünel, "Sabahlara kadar namaz kılınsa da her gün oruç tutulsa da yine topluluğu dizayn edemeyiz. Topluma huzuru, kardeşliği ve barışı getiremeyiz. Ancak hak ve adaletle hükmettiğin zaman topluma huzur, barış ve kardeşlik gelir. Hz. Muhammed'in de yaptığı budur. Tarihe şöyle bir bakın kardeşlerim. Hangi lider, yönetici, iktidar sahibi dünyadan ayrılacağı zaman kendi topluluğunu bir arada toplar, 'Gelin haklarınızı alın' diyecek kadar cesur bir tavır sergiler? Yok böyle bir şey, böyle bir şeye rastlayamazsınız. İşte Allah'ın resulü bu şekilde davranmakla içinde yaşadığı topluma huzur getirmiştir." ifadelerine kullandı.

“Bizler meselelerinizin çözümünü BM'ye, AB'ye, ABD'ye götürdüğümüz için zillet içindeyiz”

İslam aleminin, yanlış yerlerde çözüm aradığı için zillet içinde olduğuna dikkati çeken Ünel, “Kürtler, Türkler, Araplar arasında bir sorun çıktığında, devletler arasında bir sorun çıktığında ne yapacaksınız? Bu meselelerinizi BM'ye mi, AB'ye mi, ABD'ye mi, Rusya'ya mı, Çin'e mi götüreceksiniz? Bizler meselelerimizi bu dediğim yerlere götürdüğümüz için bu durumdayız. Eskiden bir Filistin meselemiz vardı. Bu meseleyi Batı'ya götürdüğümüz için bu meseleye Kürt meselesi eklendi, Irak, Afganistan, Myanmar, Arakan, Keşmir en sonunda da 6 yıldır yerle bir olan Suriye eklendi. Çünkü biz yanlış yerlerde çözüm aradık. İslam ümmetinin üzerindeki bu zilletin kalkmasını istiyorsanız bunun tek bir reçetesi vardır. O da Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed'dir.” şeklinde konuştu.

Etkinlik Muhammed Naci Berk hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Ramazan Casuk- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir