• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
 "Hz. Muhammed bütün uygulamalarıyla hak ve adaleti gerçekleştirmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`ın Kayapınar ilçesine bağlı Cumhuriyet Köyünde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed” temalı kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy camisinin önünde bulunan meydanda yapılan etkinliğe çevre köylerden de katılım oldu. Etkinlik yemek ikramının ardından Servet Kanat`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Neytullah Karadeniz`in seslendirdiği ilahiler ile devam eden etkinlikte, Mevlid-i Şerif okundu.

Yusuf Çetiz ve Ahmet Şanlı tarafından okunan Mevlid-i Şerif'in ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Adnan Akgönül bir konuşma yaptı.

Hz. Muhammed'in hak ve adaletine vurgu yapan Akgönül, Hz. Peygamber'in kurtuluş rehberi olduğunu belirtti.

"Andolsun, Allah`ın Resûlünde sizin için; Allah`a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah`ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır." ayetini hatırlatan Akgönül, "Peygamber sıradan bir insan değildi. O bizzat kâinatın Rabbi Allah tarafından seçilmiş, tayin edilmiş ve bize bir örnek, bir numune olarak sunulmuş, bizim için bir kurtarıcı ve bir rehberlik görevini yapan, âlemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamber idi." dedi.

Akgönül,“Hz. Muhammed bütün dünyaya elini uzatmış ve demiştir ki, benim elimden tutun. Hem dünya hem de ahiret saadetine kavuşacaksınız. O bizzat kendi döneminde O`nun elini tutanları cehalet girdabından, şirk bataklığından ve zulümden kurtarmıştır. Hz. Muhammed bütün uygulamalarıyla hak ve adaleti gerçekleştirmiştir. Hira Nur dağından, Allah`tan ‘İkra` emrini düsturunu, mesajını aldıktan sonra insanlar arasında köle, zengin, fakir, hür, özgür, makamlı, makamsız farkı gözetmeden herkese Allah`ın mesajını ve davetini götürmüştür. Yanına gelenleri kovmamıştır. Hatta Bilal-i Habeş gibi köle ve zenci olanlar bile O`na geldiğinde kucağını açmış ve onlara İslam davetini götürmüş, O nuru kalplerine tane tane nakşetmiştir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik çocuk ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, Tahir Güler`in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir