• DOLAR 32.561
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2433.945
  • ...
Yaygın Beldesi`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Muş`un Yaygın Beldesi'nde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi.

Belediye meydanında gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Peygamber Sevdalıları Platformu belde temsilcisi Aydın Turcan`ın selamlama konuşmasıyla devam eden etkinlik daha sonra okunan mevlit ve Grup Vahdetin seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Peygamber'in hayatını anlamak için cami ve evlerle yetinilemeyeceğini belirten Aydın Turcan, “Biz de Hz. Peygamberin hayatını öğrenmek için onun hayatını yaşamak için, insanlara tebliğ etmek için bu tür programlar düzenliyoruz. Bazı kardeşlerimiz bize 'Buna ne gerek var' diye soruyorlar. ‘Zaten diyanet düzenliyor başka yerler düzenliyor, gidin evinizde yapın` diyorlar. Ama bakıyoruz ki olmuyor. Peygamberimizin hayatı camilere sığdırılamaz, evlere sığdırılamaz.  Bizler bu gibi miting ve sohbetleri yapmaya mecbur kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra okunan ilahi ve ezgilerin ardından bir konuşma yapan Molla Nizamettin Yaçin ise insanların yalnızca Allah`a kul olmaları gerektiğini ve kurtuluşun ancak bu şekilde olacağını belirtti.

Yaçin, "Allah`a kul olunuz. Allah`a nasıl kul olmamız gerektiğini peygamberler bize izah etmişlerdir. Ey insanlar Allah`a kul olunuz, sizleri yaratan Allah`tır. Sizleri çeşitli nimetlerle donatan Allah`tır, Allah dışında başkasına kul olmayınız. Allah`a kul olursanız yeryüzünde de huzur bulur, ahretinizi de kazanırsınız, ebedi hayatı da kazanmış olursunuz." dedi.

Cahiliye devrine değinen Yaçin, "Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Bir baba evladına acımadan canlı bir şekilde kuyuya atıyorsa vahşetin ne dereceye geldiğini düşünün. Nasıl vahşi bir toplum haline geldiklerini bir düşünün. İşte Allah o rahmet peygamberini gönderdi. Allah tüm insanlığın, tüm âlemin kurtuluşu huzuru için Allah o zatı, Hz peygamberi gönderdi. Öyle bir peygamber ki artık bundan sonra nübüvvet yok.” şeklinde konuştu.

Bazı kesimlerin meydanlarda Peygamberin hayatının anlatılmasını hazmedemediğini ve kendi gazetelerinde "FETÖ projesi" şeklinde niteleyerek karalamaya çalıştığını aktaran Yaçin, "Bu günlerde hemen şu kutlu doğumu hazmetmeyen, Hz Muhammed`in anlatılmasını hazmetmeyen dinsiz gazeteciler, İslam düşmanları, Peygamberi sevmeyen gazeteciler, basın hemen devletin erkânını harekete geçirmek için ‘Aman ha bu kutlu doğumları düzenleyenler de FETÖ gibi bunlarda ülkenin başına bir şeyler getirecekler.` diye hemen başka yaygaralar koparmaya başladılar. Ama ey İslam`a düşman kesilen basın, biliniz ki sizin gibi birçok insan, sizin gibi birçok basın-yayın kuruluşları bu dine düşmanlık ettiler Allah onları susturdu, Allah onların bellerini kırdı. Siz kendi gazetelerinizle, yayınlarınızla bu peygamber sevdalılarının önünü alabileceğinizi mi sanıyorsunuz?" diye konuştu.

Etkinlik, okunan ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir