• DOLAR 32.564
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2445.831
  • ...
Kutlu Doğum Paneline Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Müftülüğünün kadınlara yönelik düzenlediği "Peygamberimizin Merhamet Eğitimi" konulu panel`i yoğun ilgi gördü. Bugün saat 14.00 da çok katlı otopark ta düzenlenen panele bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Panelin açılış konuşmasını batman il müftüsü Hasan Çağlar yaptı. Çağlar yaptığı konuşmada, "Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile en önemli konu ne ise tespit ediliyor ve o konular etrafından peygamber (s.a.v) tanıtılmaya çalışılıyor." dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının tespit ettiği konu olan "Peygamberimizin Merhamet Eğitimi" konusunu işleyecek panel ve konferanslar düzenlediklerini söyleyen Çağlar, 1989 yılından bu yana Kutlu Doğumun Kutlamasıyla Diyanet İşleri Başkanlığının bir ilke imza attığını söyledi. Sadece bayanların katılığı paneldeki konuşmasında çağlar, peygamberimizin kadın`a verdiği önemi ve bayanların erkeklere nazaran daha merhametli olduğunu söyledi.

 

İl Müftüsü Çağlar`ın konuşmasının ardından "Merhamet" konulu sinevizyon gösterimi sunuldu ve peygamber efendimiz üzerine söylenilen ilahiler okundu. Daha sonra Elazığ İl Müftülüğü merkez vaizi Zaika Bozkurt "Peygamberimizin Merhamet Eğitimi" konulu bir konuşma yaptı. Bozkurt konuşmasında, Kutlu doğum haftası nedeni ile düzenlenen paneller, konferans ve programların sadece peygamber efendimizi tanımamız için yapılan etkinlikler olduğunu ve bu etkinliklerin faydasına değindi.

M. Salih Özcan -İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21015.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21014.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21013.jpg

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir