• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
`Bugün Müslümanların Bayramıdır, Çünkü; `O` Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu Peygamber Efendimizin(sav) kutlu veladetleri münasebetiyle Hani`ye bağlı Gürbüz Beldesinde mevlit etkinliği düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği "Kutlu Doğum" programı, Cahit Kılıç`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından mevlithanların Kürtçe mevlit okumasıyla devam etti.


Mevlit okunmasından sonra programa konuşmacı olarak katılan Celal Bozdaş toca sözlerine Allah`a hamd Peygambere salât ve selam ettikten sonra Ey kardeşler, ey bacılar hepiniz hoş geldiniz. Allah`ın rahmeti, mağfireti üzerinize olsun. Bugün hepiniz işlerinizi bırakıp bu sedaya koştunuz. Makbul olsun diye dua ederek başladı. Akabinde Bozdaş hoca konuşmasına şöyle devam etti: "Allah insanı yaratırken istedi ki insan onun istediklerini yapsın.

Bu yüzden insana akıl verdi ve kendine halife kıldı. Bu insanların içinden de onları doğruluğa iletmek için Peygamberler yolladı. Âdem(a.s) ile başlayan bu temel Muhammed(a.s) `ın en üst köşesini inşa etmesiyle tamamlandı. Allah(c.c) ne için Peygamberleri yolladı? Ümmetlerine şahit olsunlar, onlara iyiyi, doğruyu öğretmek ve müjdeci olsunlar diye yolladı. Hidayeti bulmayan insanlığın önünde ateş ve azap vardır. Peygamberler görevi de bu ateşten uzak tutup insanlığı uykudan uyandırmaktır.

Kardeşlerim işte o devir ki Resulullah(s.a.v) geldi, insanlık ondan kaçtı, yüz çevirdi. Onu davasından döndürmek için canhıraş çalışmalar yapıldı. Ama o yılmadı, dönmedi yolundan. İlkin temiz fıtratlı olan bir avuç insan ona tabi oldu. Bunlar çok azdı ama her biri bir temel attı. Ebubekir(r.a) erkeklerin, Hatice(r.a) kadınların, Ali(r.a) çocukların, Zeyd(r.a) kölelerin temelini attı ve o bina yükseldikçe yükseldi. Biz de bugün o temel üzerinde yükselen binanın üzerinde üzerimize düşeni yapmalı ve Peygamberin davasını sırtlamalıyız."


RESULULLAH`A UYMAKLA EBEDİ SAADETE ULAŞIRIZ

"Resulullah`tan(s.a.v) sonra artık Peygamber gelmeyecek ama İslam kıyamete kadar onun yolundan yürüyen takipçilerinin eliyle devam edecektir." diyen Celal Boztaş hoca "Öyle bir zaman gelecek ki onun bu takipçileri tıpkı kendisi gibi iftiraya uğrayacak, işkencelere uğrayacak yurtlarından kovulacak ve hatta öldürülecek ama davalarından asla dönmeyeceklerdir. Bu yolda yürüyen zorluk, sıkıntı, meşakkat çekecek ama sonunda kurtuluşa erecektir. "Cennet ucuz değil, Cehennem ise lüzumsuz değil". Eğer biz Kuran`ın yolunda yürürsek, Resulüne tabi olursak, bu yolda ceht ve gayret gösterirsek Allah(c.c) bunu karşılıksız bırakmaz ve bize Cennetini verir. Bu yolda izzet sahibi olur ebedi saadete ulaşırız.


Allah(c.c) bizleri layık görüp Müslüman yarattı. Bizde O`na uyarak yolunda yürümeli, fitne, fesat, yalan dolan peşinde koşmayıp kardeş olabilmeliyiz. Allah(c.c) bizlere kendi sevgisini, Resulünün(a.s) sevgisini ve onları sevenlerin sevgisini nasip etsin diyerek konuşmasını bitirdi.

BUGÜN MÜSLÜMANLARIN BAYRAMIDIR NUR AHMED DÜNYAYA GELDİ

Daha sonra söz alan Muzaffer Karavil hoca sözlerine bugün bizim bayramımız şenliğimizdir. Çünkü âlemlere rahmet Nur Ahmed`in(s.a.v) doğum günüdür diye başlayan Karavil sözlerine şöyle devam etti: "İnsanlığın nuru olan Muhammed`i(a.s) anlatmak çok zor. Onu biraz daha anlamak için o döneme dönelim. İnsanların kız çocuklarını iffetsiz olmamaları için diri diri gömdüğü bir dönemdi. İşte Nur Ahmet(a.s) geldi o kız çocuklarının ellerinden tutup iffet abidesi ve cennet ehli yaptı. Terbiyesini Allah`tan(c.c) alan Resul(a.s) bir kez olsun günaha, harama bulaşmadı, doğruluktan asla ayrılmadı. Onun eğri hiçbir işi yoktu. O Muhammed-ül Emin`di. Mal sahibi olan Mekkelilerin mallarını ailelerine değil de ona teslim ettiği El- Emin`di. İşte biz böyle bir peygamberin ümmetiyiz. Ona layık olmak için onun yolundan yürümeliyiz.


Resulullah(a.s) insanları iman etmeye çağırdıktan sonra türlü türlü sıkıntılara duçar bırakıldı. Mekke`nin sokaklarında yürürken hakaretlere maruz kaldı. Yeri geldi taşlandı, yeri geldi hor görüldü, alay edildi ama o onlara beddua etmek yerine ellerini açıp Rabbinden hidayet diledi. Mekke`nin fethinde yıllarca ona çile çektiren, yurdundan çıkartan insanları sorgulayıp kınamadan affetti. İşte Peygamberin ahlakı, şefkati buydu. Her kim ki ona uyarsa iyiliğe ve doğruluğa ulaşır. Herkes bilsin ki Medeniyet ondadır, azaldık ondadır, o kurtuluş ve hidayet rehberdir."

 

"Bugün İslam düşmanı, Kuran ve Peygamber düşmanı olanlar bizleri Resul`den(s.a.v) uzaklaştırmak istiyorlar." diyen Karavil hoca, "Heyhat asla başaramayacaklardır. Gün gelecek onun ahlakını, adaletini ve medeniyetini onu kötüleyenlerde göreceklerdir. Risalet nuru dünyaya barışı ve huzuru getirecektir. Allah(c.c) hepimizi Resul(s.a.v)`e layık ümmet kılsın. Resulullah(a.s)`ın kardeşim dediği zümreden eylesin" diyerek konuşmasına son verdi.


Etkinlik salâvat ve tekbirler eşliğinde Vuslat İlahi Grubu, kız çocuk ilahi gruplarının Zazaca, Kürtçe, Türkçe seslendirdikleri ilahilerle ve Hasan Narçiçek`in yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.

Muhammed Abdullah, Fehmi Ayyıldız - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21018.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21017.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21016.jpg

 

 
 
 
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir