• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Şırnak`ta Peygamber Aşıkları Biraraya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak İl müftülüğü tarafından kapalı spor salonunda düzenlenen programa, Şırnak Vali Yardımcısı Akın Ağca, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Progam Türkiye Kuran okuma ikincisi Mehmet Şirin Kızılkaya`nın Kuran okumasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, Hz. Peygamberimizin doğumunun 1440. yılında anmaktan maksatlarının onu çok iyi anlamak ve bütün insanlığa tanıtmak olduğunu belirterek " Kutlu doğumun 1440. yılını idrak etmiş bulunuyoruz. Efendimizi anmaktan maksadımız onu çok iyi tanımak onu çok iyi anlamak ve onu yaşamak ve onu bütün insanlığa tanıtmaktır. Bu münasebetle Diyanet İşleri Başkanlığı özellikle 1988 tarihinde 14-20 Nisan tarihleri arasında bir hafta boyunca Efendimizi (s.a.v.) zengin programlarla idrak etmekte ve onun sevgisini onun şefkatini onun insanlığa getirdiği ilahı mesajı hem yurt içinde hem yurtdışında konferanslarla bu vesilelerle anmaktadır. " dedi.

Kaplan, insanlık her şeyden önce kendisini yaratan yüce Allah`a, nefsine, ailesine, toplumuna ve bütün canlılara karşı sorumlu olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanlar bütün çevreye karşı sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmek onu hertürlü nimetlerle bezemiş akıl ihsan gibi bir nimet ihsan etmiş aklını doğru kullanabilmek için ilahi vahyini ona rehber kılmış ve Resulü Ekrem (s.a.v) de ona örnek bir şahsiyet olarak rahmet peygamberi olarak göndermiştir. Öyleyse bütün sorumlulukları yerine getirmemiz için merhametli olmamız lazım şefkatli olmamız lazım. Merhamet ve şefkat sahibi olabilmemiz için birbirimizi sevmemiz lazım. Çevremizi maddi ve manevi bütün canlıları sevmemiz lazım. Efendimiz (s.a.v) siz iman etmedikçe cennete giremezsiniz bu kesin bir emirdir. Ve siz birbirlerinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız."

Şırnaklı imamların ilahi ve şiirlerinden sonra İl müftülüğünün dağıttığı gül ve Hz. Muhammed `in (sav) hayatını anlatan kitaplar ile program sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20948.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20949.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20950.jpg

Rahmet Yürük -İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir