• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Batman Müftülüğünden Kutlu Doğum Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Batman İl Müftülüğü kutlu doğum haftası nedeni ile bugün saat 14.00`te yeni Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Peygamberimiz ve Merhamet Eğitimi konulu Panel düzenledi. Panele katılanlara peygamber efendimizin hayatını konu alan kitap ve gül dağıtırken konferans salonu katılımcılara dar geldi. Panelde konuşmacı olarak İl Müftüsü Hasan Çağlar, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ve Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Turgay katıldı.

Merhamet konulu sinevizyon gösteriminin ardından Peygamberimiz ve Merhamet Eğitimi konulu panel, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar`ın açılış konuşmasıyla devam etti. 1989`dan bu yana Diyanet İşleri Başkanlığının kutlu doğumu çeşitli etkinlikle kutlamaya başladığını söyleyen İl Müftüsü Çağlar, tüm il de olduğu gibi Batman`da da çeşitli etkinliklerle peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu yıl merhamet konusunun neden ele alındığını açıklayan Çağlar, "Şiddet, merhametsizlik öyle bir dereceye ulaşmıştır ki evlat annesini babasını öldürebiliyor. Kardeş kardeşini öldürebiliyor. Tüm akrabalarını imha etmeye çalışan insafsız merhametsiz insanlar olabiliyor. İşte böylesi bir dünyada şiddet, merhametsizlik yaygın olduğu için böylesi isabetli bir konu ile kutlu doğum haftasını peygamberimizin merhameti olarak tespit edildi ve bizlerde bu konu hakkında bir panel düzenliyoruz." dedi.

Panelde konuşan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar; merhametin tarihi ve peygamber efendimizin merhamet eğitimini konu aldı. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz; Peygamber Efendimizin Devlet Adamı Olarak Merhametini, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim. Üyesi Doç. Dr. Nurettin Turgay; Kuran Ve Merhameti, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ise Merhametin Sosyal Boyutunu ele aldı.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20955.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20954.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20953.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20952.jpg

M. Salih Özcan -İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir