• DOLAR 32.218
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2447.183
  • ...
`Bu coğrafyanın insanlarına birlik kazandıracak İslam`dır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen kutlu doğum etkinliği tüm güzelliğiyle sürüyor.

Etkinlikte bir konuşma yapan Doğru Haber Gazetesi Genel Yazarlarından Sait Şahin, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu seneki kutlu doğum etkinliklerinin temasının kardeşlik ve vahdet olduğunu belirterek, “Kardeşlik ve vahdet İslam ümmetinin bugün en çok muhtaç olduğu konular. Çünkü İslam ümmeti bugün kendi içinde çatışmalar, düşmanlıklar yaşıyor ve bu düşmanlıkta Müslüman birbirlerini katlediyor, gözyaşı döküyor, acı yaşıyor. İslam coğrafyası bugün yıkımın yaşandığı, işgallerin, iç çatışmaların, iç düşmanlıkların yaşandığı bir toprak parçasına dönüşmüş. O yüzden Kardeşlik diyoruz. Bu coğrafyanın insanlarına birlik kazandıracak İslam`dır, imandır. Yani Resulullah`ın davasıdır.” dedi.

1400 yıl öncesine gitmenin gerektiğini ifade eden Şahin şöyle devam etti: "Resulullah`ın geldiği zamana gitmek lazımdır. O döneme gidersek ne dediğimiz anlaşılır. O gelmeden önce babalar kızlarını diri diri gömecek kadar zalimleşmişlerdi. Güçlünün zayıfı ezdiği, faizin toplumun belini büktüğü bir dönem. Kureyş kabilelerinin yıllarca Ficar savaşlarında birbirini öldürdüğü yıllar. Aynı dedenin torunları, aynı nesepten gelen kabileler birbirlerini Ficar savaşlarında yıllarca katlettiler.”

"Peygamber, Allah`ın insanları yarattığı kardeşlik düzenine taşıdı"

Medine`de de Evs ve Hazrec`in 40 yıl birbirleriyle savaştıklarına değinen Şahin, “Yani İslam`dan uzak, İbrahim`in tevhidi dininden uzak, nübüvvetten uzak, yani Allah`tan uzak, birbirini düşmanlıklarla öldüren bir topluma dönüşmüşler. Peygamber böyle bir toplumda geldi. Peygamber, Allah`ın insanları yarattığı kardeşlik düzenine taşıdı. İnsanlar İslam`a girdikçe merhamet sahibi oldular. Adalete girdiler. İnsanlar İslam`a girdikçe kardeşliği girip merhamet, şefkat, adalet üzerine bir kardeşlik tesis ettiler. Resulullah birbirlerine düşman olan, hiçbir kural ve ahlaki değerleri kalmamış, toplumsal yozlaşmada dibe vurmuş bir kavmi İslam üzerine diriltip tarih yazıyor. Çin seddinden Endülüs`e kadar iman üzerine bir toplum inşa ediyor.” şeklinde konuştu.

"Ulu camilerimiz ağlıyor, Kudüs ağlıyor, Müslümanlar ağlıyor"

Bu coğrafyanın tarihi İslam tarihi olduğuna vurgu yapan Şahin, “Bu coğrafyanın tarihi imanın, İslam kardeşliğinin tarihidir. Peki, bu coğrafya bugün ne durumda? Tarihimiz, coğrafyamız, Kâbe, Kudüs, Gazze, Şam, Bağdat, Horasan, Semerkant, Diyarbakır ağlıyor. Ulu camilerimiz ağlıyor, Kudüs ağlıyor, Müslümanlar ağlıyor. Biz büyük bir medeniyetin sahibi iken neden bu hallere düştük değerli Müslümanlar. Çünkü kalplerimiz sonradan çeşit çeşit oldu. Bugün kalplerimiz çeşit çeşit olduğu için bu haldeyiz. Kimimizin kalbi makam, kimimizin kadın, kiminin de dünyalık olmuş. Kimimizin kalbi Kürt, kiminin Arap, kimimizin Fars olmuş. Kiminin Şii, kiminin Sünni olmuş. Bu yüzden kardeşliğimiz dağıldı, gücümüz zayıfladı, darmadağın olup batının operasyonlarına müsait hale geldik.” diye konuştu.

Siyasi, kültürel operasyonlar yapılıyor

Ey bu ümmetin yetimleri diye kitleye seslenen şahin, “Ey bu ümmetin yetimleri. Yaşadığınız coğrafya üzerine operasyon yapılan coğrafyadır. Batı yüzyıllardır askeri operasyonlar, siyasi, kültürel operasyonlar yapıyor. Toplumu bozmak, İslam`ı çalmak için operasyon yapıyor. Batı yüzyıllardır kardeşliğimize, birliğimize operasyonlar yapıyor. Bunu yaparken içimizden farklılıklarımızı çatıştırarak yapıyor. İlkin Arap`ın koltuğuna girdiler. Dediler ki; Osmanlı seni sömürüyor. Hâlbuki o zaman Osmanlının sömüreceği Arap'ın petrolü yoktu. Sonra Türklerin dinsizlerine dediler ki; gel sana bir devlet kuralım. Kürde düşman ol, kürdü inkâr et, asimile et. Türklerin dinsizleri, Kemalizm`in fikir babaları, 90 yıl boyunca Kürdü inkar edip hayat hakkını elinden aldılar. Müslümanları düşman edindiler. Türklerin de Müslümanlarını astılar; İskilipli Atıf gibi. Kürtlerin de Müslümanlarını astılar; Şeyh Said gibi. Türklerin âlimlerini işkenceye ve sürgüne tabi tuttular; Süleyman Tunahan gibi. Kürtlerin âlimlerini de işkenceye sürgüne tabi tuttular; Bediüzzaman gibi. Müslüman Türkler, Türklerin dinsizleri eliyle kurulan rejimde rahat görmediler.” ifadelerini kullandı.

"İslam`da buluşmalıyız"

Batının oyunlarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Şahin şöyle devam etti: “Batı Kürt'ün koltuğuna giriyor. 'Türk sana düşmanlık etti, zulmü etti.' deniyor Hâlbuki Müslüman Türk de Müslüman Arap da zulüm gördü. O zulmü bir kısım Türklerin eliyle yaptılar. Bugün de Kürd'e diyorlar; 'Bunlar sana zulmetti. Biz senin dostunuz.' Oynanan oyunları görmek lazım. Bugün coğrafyamıza operasyonlar yapılırken yeni düşmanlıklar yapılıyor. Onun için biz İslam`da buluşmalıyız. Ama İslam`ın adaletinde buluşacağız. İdarede adalet bozuldu, toplumda kardeşlik bozuldu. Kardeşlik bozulunca vahdet de bozuldu. Eğer kardeşlik, vahdet istiyorsak, Türkle Kürt kardeş olsun isteniyorsa idarede adalet olacak. Kürdün hakkı verilirse, Kürtle Türk eşit olursa toplumda kardeşlik olur ve biz de kardeşliği buluruz.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sahnede yerini alarak okudukları ilahilerle kalabalığı coşturan Özlem Ajans Sanatçıları Mustafa Altuntop, Derviş Madsor, Özcan Atsat ve Peygamber Sevdalıları Platformu Erkek ve Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilere Batmanlılar tekbir ve salâvatları ile iştirak eti. (İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir