• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Batman Kutlu Doğum Etkinliği coşku doruktaydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün yeni otogar yanı Mevlid Alanında yapılan Batman Kutlu Doğum etkinliği tüm coşkusuyla başladı.

Okunan Kürtçe mevlit ve ilahiler sonrası programda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu sözcülerinden Molla Beşir Şimşek, “Ey Peygamber sevdalıları, ey peygamber âşıkları, ey Batman halkı, Kadın ve erkeğiyle genç ve yaşlısıyla hepiniz peygamber efendimizin mevlidine hoş geldiniz.” dedi.

Batman`ın İslam yurdu olduğunu belirten Şimşek, “Ey aziz Müslümanlar, bizler bugün peygamberimizin mevlidini kutluyoruz. Sizler peygamberiniz için buraya geldiniz. İstiyoruz ki birkaç hususu size aktarayım. Zor ve zahmetli günlerden geçiyoruz. Zira İslam topraklarında, Müslümanların topraklarında fitne ve fesat artıyor. Annelerin gözyaşları, gençlerin kanları akıyor. Anne-babalar mahzun bugün. Müslüman çocuklarının cesetleri göz önünde kıyıya vuruyor. Müslümanlar parçalanıyor, memleketler harabeye dönüyor.” dedi.

İnsanların bugün her zamankinden daha çok Hz Muhammed'e muhtaç olduğunu belirten Şimşek, “Bugün her zamankinden peygamberimize muhtacız. Peygamberimizin yolunu gözlüyoruz ki bir kez daha bu cehalet asrını üzerimizden kaldırsın. Bir kez daha bu zor ve zahmetli, karanlık asrı üzerimizden kaldırsın. Bir kez daha iffetleri çiğnenen kadınları aziz kılsın. Bir kez daha kanları akan gençleri İslam ile ihya etsin. Bir kez daha asrısaadet devrini İslam âlemine hâkim kılsın. Bizler peygamberimizin yolunu gözlüyoruz, ona muhtacız.” ifadelerini kullandı.

"Çare İslam`dır"

Bugün herkesin kendince farklı çare aradığına dikkat çeken Şimşek, şöyle devam etti: “Bugün herkes kendince çare arıyor. Kimi Avrupa`da arıyor sulh ve selamet için. Fitneyi kaldırmak için Avrupa kapısına gidiyorlar. Kimileri de zaman çözümü tank ve topla, memleketlerin harabeye çevrilmesinde görüyorlar. Ama Peygamber âşıkları daima birlik ve kardeşliği, Müslüman izzetini Kur'an-i Kerim'de görüyorlar. İslam, Kur'an-i Kerim ve Peygamber harici derman yoktur derdimize. Neden bizler çareyi peygamberde görüyoruz; çünkü bizler Müslüman ve iman ehliyiz. Peygamberin gönderme nedeni insanlara birlik ve kardeşlik dersi vermektir. Zulmü ve fitneyi kaldırmak, hayâsızlığı insanlığın içerisinden kaldırmak… Kur'an-ı Kerim ne için gönderilmiştir, peygamber niçin gönderilmiştir? Üstümüzden putperestliğin, zulmün, cehaletin, adavetin, zilletin karanlığını insanlığın üzerinden kaldırmak için... Şefkat, adalet, rahmet ve kardeşlik günlerini getirmek için âlemlerin Rabbi peygamberler göndermiştir.”

"Kimse kimseden kıymetli değildir"

Kimse kimseden kıymetli olmadığına işaret eden Şimşek, “Kimse kimsenin dilini, ırkını inkâr edemez. Herkes kendi ırkı, dili ile hürdür. Peygamberin rehberliğinde üstünlük takva iledir, Allah korkusu iledir. Kimse kimseden kıymetli değildir. Peygamber rehberliğinde dillerin, ırkların, renklerin inkârı yoktur. Peygamberin rehberliğinde insanların malı, canı, namusu, dinleri emniyettedir. Bunları yasaklayanları İslam reddedir. Peygamber rehberliğinde rahmet vardır. Peygamberin olmadığı hayat, ev, ahlak, orada huzur ve güzellik yoktur. Allah diyor; seni alemeler rahmet olarak gönderdik. Peygamber olmadığı hayatta zulüm, meşakkat ve kin vardır. Bugünkü hayatımız bunu gösteriyor. Peygamber olmadığı hayatta kimse kimseye kıymet vermiyor. Kadın ve çocuklara zulümler yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

"Herkes peygamberini tanımalı"

Şimşek devamla, “Bir kez daha dünyaya sesleniyoruz; İslam âleminin derdi peygamber ahlakından yoksun olmalarındandır. Bu yüzden herkes peygamberini tanımalı ve onun yolundan gitmeli. Buradan haykırıyoruz; bu insanlar saatlerce peygamberleri için burada durdular. Dünya kâfirleri, münafık ve zalimleri bu halkın üzerinden ümitlerini kessinler. Bu millet Muhammedidir. Sizler Allah`ın peygamberine dil uzattınız. Birkaç kez peygambere dil uzatıp onu kıymetsiz bırakmak istediniz. Ama bugün tekrar bu halk gösterdi ki bu halk asla peygamberden vazgeçmeyecektir. Vallahi sizler maksadınıza ulaşamayacaksınız. Bu peygamber aşkı oldukça bu memleket İslam memleketi olacaktır. Bu insanlar aziz olacak. Zira Allah peygamber ve Kur'an-ı Kerim daima takipçilerini aziz kılmıştır.” dedi.

"Kutlu Doğum" salâvat kampanyası sonuçları açıklandı

Batman'daki büyük Kutlu Doğum etkinliğinde Yaklaşık 3 aydır devam eden salâvat kampanyası sonuçları açıklanarak teslim edildi. Buna göre Batman'da 53 Milyar 894 milyon 660 bin 805 Salâvat-ı Şerif, 3 Milyon 987 bin 860 Ya-Sin'i şerif, 605 hatmi şerif, binlerce muhtelif süreler ve kelime-i tevhid okunduğu açıklandı. Salâvat kampanyasına katkı sunanlara, teşekkür edildi.

Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu adına Platform Koordinatörlerinden Nurettin Teymur, gündem ile ilgili çözüm önerilerini içeren bir metin okudu.

Teymur`un okuduğu 14 maddeden oluşan metin şu şekilde:

1.Ümmetin her cüz`ü bir bedenin azaları gibidir. Ümmetin bir cüz`üne yapılmış haksızlık ve zulmü tamamına yapılmış kabul ederiz.

2.Diller ve renkler Allah'ın (cc) ayetleridir. Farklılıklar, Rabbimizin buyurduğu üzere “TANIŞMAK” içindir; farklılıkların tefrikayı körüklemek, üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez.

3.Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihada, birlik ve beraberliğe, ihtiyacı vardır. Ümmet, bir ve beraber olursa güçlüdür.

4.Müslümanlar kardeştir. Kavmî farklılıklarımız, birbirimizi dışlamamıza; birbirimize karşı üstünlük taslamamıza sebep olmamalı; mezhep farkımız birbirimize düşmanlık yapmamıza yol açmamalıdır.

5.İslam ülkeleri ve Müslüman toplumların nüfusları oranında temsil edileceği bir kurul oluşturulmalı; bu kurul, ümmeti ilgilendiren her konuda kararlar alabilmeli, bu kurulun aldığı kararlar her İslam ülkesi ve toplumunu bağlamalıdır.

6.İslam âleminde huzursuzluğun asıl nedeni, dış güçlerin İslam âlemine müdahalesi ve işgalci siyonistlere huzur temin etme hırslarıdır. Dış güçlerin İslam âlemine müdahalesi son bulmalı, siyonistlerin işgal ettikleri topraklardan çıkartılması İslam ülkelerinin öncelikli hedefi olmalıdır.

7.Müslümanlar, şerde değil, hayırda yarışmalı, iyilik ve takva üzere yardımlaşmalıdır. Müslümanların birbirleriyle çatışması sadece düşmanlarına yarar. Müslümanların birbirleriyle çatışmasına sebebiyet verecek her tür söylem ve tutumdan bütün Müslümanlar kaçınmalıdır.

8.İslam âleminin sulh içinde olması, bütün Müslümanların ve bütün insanlığın yararınadır. Her Müslüman, İslam âleminde sulha hizmet etmelidir.

9.İslamsız bir Türklüğün, İslamsız bir Kürtlüğün, İslamsız bir Araplığın Allah`ın katında hiçbir kıymeti yoktur. Hepimiz İslam`la şeref kazandık. Kürt'e de Türk`e de Arab`a da şeref veren aziz ve muazzez İslam`dır.

10.Başımıza gelen musibetler, İslam`dan uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor. Bu musibetlerden kurtulmamız, yeniden nefsimizden ailemize, ailemizden toplumumuza, toplumumuzdan devlet idaresine hayatın bütün alanlarında İslam`a sarılmamızla mümkündür.

11.“Allah (cc), her hak sahibine hakkını vermiştir.” Talep edilmesine bakılmaksızın Allah`ın vermiş olduğu bütün haklar sahiplerine verilmelidir.

12.Diller, Allah`ın ayetlerindendir. İslam, hiçbir dilin yasaklanmasına izin vermemiş, aksine bütün dillerin gelişmesine imkân sağlamıştır. Hiçbir dile yönelik kısıtlama ya da yasaklar kabul edilemez. Hiçbir Müslüman bu yasaklardan yana olmamalıdır.

13.İslam, kimliğimizin esasıdır. Halkımızı İslam`dan koparmaya çalışmak özünden koparmaya çalışmaktır. Hiçbir güç, bugüne kadar halkımızı İslamî kimliğinden koparamadı, bundan sonra da koparamayacaktır. Bu yönde bir çaba içinde olanlar, bu gerçeği görmeli; Müslim, gayrimüslim herkese zarar veren bu tür çabalara artık son verilmelidir.

14. Sorunlarımızı çatışarak değil, sulh içinde çözersek hepimiz huzur ve selameti buluruz. Hepimiz öncelikle sulhtan yana olmalıyız.

Okunan metnin ardından sahnede yerini alan Özlem Ajans Sanatçısı Özcan Atsat, Rehber İlahi Grubundan Ömer Güneş ve Peygamber Sevdalıları Platformu Erkek İlahi Grubu, birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler.

Peygamber Sevdalısı on binler hep birlikte ilahi ve salâvatlara eşlik ediyor. Şu an itibariyle coşku zirveye çıkmış durumda. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir