• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Gaziantepliler: Hz. Muhammed`i sahabe gibi sevmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından geçtiğimiz Pazar günü Gaziantep`te on binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşığı kadın, erkek ve çocuklar duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yaptığı hayırlı çalışmalardan ve binlerin katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinden memnun olduklarını belirten Gaziantepliler, Hz. Muhammed`i sahabenin sevdiği gibi sevilmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden ve Kutlu Doğum etkinliklerinin çok güzel geçtiğini ifade eden Mehmet Kaya, kadınıyla, erkeğiyle ve çocuğuyla Hz Muhammed için bir araya gelmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine 10 yıldan bu yana katıldığını belirten Kaya, “Program çok güzeldi. Emeği geçen bütün kardeşlerimizden Allah-u Teala razı olsun. Kendilerine tek tek teşekkür ediyorum. Elhamdülillah her yıl katılıyoruz. Rabbimize hamd olsun bizi böyle bir kitle ile tanıştırdığı ve böyle bir topluluk ile buluşturduğu için. Gerçekten emeği geçen herkese özellikle teşekkür ediyorum. Buradan mutlu bir şekilde evimize gidiyoruz. Bu gün biz burada insanların peygambere olan aşklarını ve muhabbetlerini gördük. Genel olarak bu meydanlarda insanlar şer adına toplanırlar. Fakat bu meydanda bugün peygamber efendimize karşı olan o özlemi gösterildiğini görünce kalbimizi bir sevinç kaplıyor.” dedi.

‘Allah ölünceye kadar bizi Hz. Muhammed'in yolundan ayırmasın` temennisinde bulunarak duygularını Kürtçe olarak dile getiren Rabia Kaçmaz teyze, “Allah (c.c) hayırlı etsin. Program çok güzeldi. Rabbim herkese yardım etsin. Allah inşallah bizi O`nun yolundan ayırmasın. Allah ölünceye kadar bizi Hz. Muhammed (s.a.v) yolundan ayırmasın. Allah, ölüm gününe kadar bizden Namazı kılmayı, Kur`an`ı okumayı, Orucu tutmayı ve bizi Camilerden eksiltmesin. Rabbim gençlerle beraber olsun.  Rabbim Müslümanlığımızı bizim elimizden almasın.”ifadelerini kullandı.

Programdan sonra memnuniyetlerini Kürtçe dile getiren bir diğer yaşlı bir teyze ise “Program çok güzeldi. Biz bu tür etkinlikleri çok seviyoruz. Biz Kutlu Doğuma ailece katıldık. Allah hayırlı ve uğurlu kılsın. Çok güzel bir etkinlikti. Allah-u Teala hepinizden razı olsun.”şeklinde dua etti.

Hz. Muhammed`i sahabenin sevdiği gibi sevilmesi gerektiğini belirten Mehmet Kudar amca, “Bu programda ‘Âlemlere rahmet` olarak gönderilen Hz. Muhammed'i hatırladım. Peygamber efendimizi hatırlamak ve O`nun için bir araya gelmek çok güzel bir duygu. Peygambere itaat etmek, Allah'a itaat etmek demektir. Allah-u Teala, peygamberi sahabe gibi sevmeyi bize nasip etsin. O`na binlerce canımız feda olsun. Allah-u Teala onların sevgisini kalbimize yerleştirsin.”diye konuştu.

Kutlu Doğum etkinliklerinin tüm Müslümanlara hayırlı olmasını dileyen Hacer Işık isimli katılımcı da “Böyle bir günde burada olmak çok güzel bir duygudur. Program hamd olsun çok güzel geçti. Biz bu tür etkinliklerinin her zaman devam etmesini istiyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Allah-u Teâlâ razı olsun.”temennisinde bulundu.

Her yıl Kutlu Doğum etkinliklerine ailece katıldığını ve bu yılki etkinliğin ancak sonuna yetişebildiği için çok üzüldüğünü belirten Ali Kayapınar, “Bu yıl etkinliğe geç kaldık. Yetişemedik, çok üzüldüm. Bu yıl bu coşkuyu yaşayamadım. Bu yıl kaçırdık. Tabi biraz üzüldük.”dedi.

Kutlu Doğum etkinliğine ailece katıldığını belirten Zeliha Çiftçi de şunları söyledi: “Kutlu Doğum`a ailemizle birlikte geldik. Program çok iyiydi. Her yıl böyle olmasını istiyoruz. Daha çok kişinin gelmesi ve daha kalabalık olması daha iyi olur. Kalabalık ne kadar çok olursa biz daha çok mutlu oluruz. İnşallah bu can bu bedende olduğu müddetçe her yıl katılacağım.”

Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan çocuklar ise Kutlu Doğum etkinliğinin çok güzel olduğunu ve bu vesileyle Hz Muhammed'i tanıdıklarını, bu tür etkinlikleri kaçırmamaya çalıştıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini ilettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

 


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri