• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Ilıcalar beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Ilıcalar beldesinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği havanın yağmurlu olmasına rağmen belde halkı yoğun bir katılım gösterdi.

Sevkar Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi Şerifin okunmasıyla devam eden etkinlikte ses sanatçıları ve kız ilahi grubu seslendirdiği ilahilerle devam etti.  

Program bölge âlimlerinden Molla Sahap Kortutata, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve belde halkı katıldı.

Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Salih Çelik, Bu yılki, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed(a.s)" temalı etkinliklerin köy, kasaba, ilçe ve şehirlerde tüm coşkusuyla devam ettiğini söyledi.

Hz Muhammed'in ve sahabelerin hayatından kesitler aktaran Çelik, “Asrısaadete baktığımızda bizim için çok iyi tablolar olduğunu göreceğiz.  Allah ve Resulüne iman eden peygamber ashabı tüm gayretleriyle İslam davasına gönül vermiş ve mallarıyla ve canlarıyla Allah yolunda çalıştıklarını ve feda olduklarını görüyoruz.” dedi.

"Peygambere kardeş olmak bin şereftir"

Hz Muhammed ile sahabeler arasında geçen kardeşlik diyalogundan örnekler veren Çelik, Hz Muhammed'i görmedikleri halde O'na iman edenlerin O'nun kardeşleri olduğunu belirterek, "Ne büyük bir şeref ve onurdur Allah`ın Resulüne kardeş olmak. Vallahi ona arkadaş olmak, ona dost olmak, bir şerefse, o Peygambere kardeş olmak bin şereftir. Ama bu kardeşliğinde bir hukuku var, böyle kuru lafla kardeşlik olur mu? Kardeş kardeşi sever. Kardeş kardeşin rengine bürünür. Kardeş kardeşe inmiş olan Kuranı kerime ve onun sünneti seniyesine sım sıkı bir şekilde sarılır ve asla onu bırakmaz.  O zaman bizlerde efendimize olan kardeşliğimizi onun bizlere getirmiş olduğu davaya sımsıkı bir şekilde sarılarak göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çelik, konuşmasında Âli İmrân 103 suresinin ayetini hatırlatarak şunları söyledi: "Öyle ise bizlerde hep birlikte Allah`ın ipine sarılacağız. Bir olacak hep birlikte bunu başaracağız. Allah bize Kominizin, Sosyalizmin ve Kemalizmin ipine sarılın demiyor. 'Benim ipime sarılın' diyor. Peki, bizler ne yapıyoruz. Dünya coğrafyasına bakın, nerde kan varsa ve nerde gözyaşı varsa orada Müslümanlar var. Öldürülen her nedense hep bizleriz. Suriye`de Irak`ta, Afganistan`da nerde bir İslam coğrafyası varsa orada öldürülen Müslümanlardır. Bizim bizden başka dostumuz yok değerli kardeşlerim.”

Program sık sık getirilen tekbir ve salavatların ardından yapılan duayla sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA) 

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir