• DOLAR 32.218
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2455.075
  • ...
Osmaniyeli Peygamber Sevdalıları Salona Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Hz Muhammed`in Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenmeye devam ederken bir organizasyon da Osmaniyeli Peygamber Sevdalıları tarafından yapıldı. Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde saat 20.00`de başlayan etkinliğe Türk-Kürd peygamber sevdalısı vatandaşlardan yoğun ilgi vardı. Programa bayanlardan da yoğun katılım olurken, salonun dar gelmesinden dolayı birçok konuk programı girişte ayakta takip etti.


Program, Atilla Şahan Hoca tarafından okunan Kuran tilaveti ile başladı. Sık sık salâvatların getirildiği geceye Özlem Ajans sanatçılarından Özcan ve Mustafa ilahi ve ezgileri ile renk kattı.


İlk kürsüye gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Osmaniye Sözcüsü Osman Aslan, bir selamlama konuşması yaptı. Kısaca Peygamber Sevdasının ne anlama geldiğinden bahseden Aslan, Platformun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.


Peygamber sevdalısı sahabeler
Geceye konuşmacı olarak katılan siyer araştırmacısı Abdulvahab Kaplan Hoca, Ashabın hayatından sunduğu kesitlerle Peygamber sevdasının ne anlama geldiğini anlattı. Talha bin Bera adlı sahabenin Allah Resulüne (sav) aşırı düşkün olduğunu belirten Kaplan; "Talha bir gün çok hastalanıyor. Bunu haber alan Allah Resulü O`nu ziyaret ediyor. Ziyaretinde Talha`nın çok hasta olduğunu fark edince evine dönmeden şu emri veriyor. Eğer Talha`ya bir şey olursa mutlaka bana haber verin. Sonradan Talha ölüm anına gelince ailesine şu vasiyette bulunuyor. Sakın ha ben ölürsem Allah Resulüne bunu iletmeyin. Hava karanlık ve soğuk. O`nun Yahudi ve müşriklerden birçok düşmanı var. Olur ki gece buraya gelir de başına bir fenalık gelir. Ancak sonradan benim O`na selamımı iletin. İşte bir Peygamber sevdalısı. Ölüm anında bile Allah Rasülünü rahatsız etmemeyi düşünüyor. O`na bir fenalık isabet etmesinden korkuyor."dedi.


Peygamber sevdalısı ashaptan birçok misal olduğunun altını çizen Kaplan, "Bir bayram günü camiden çıkan Allah resulü, bir duvarın dibinde oturan Beşir bin Akrabe adlı çocuğu üzgün görür. Diğer çocuklar oyun oynarken O`nun bu halini merak eden Allah Resulü, durumu O`na sordu. Küçük çocuk da; Benim babam, Uhud`ta şehit düştü, bayramlık alamadım, deyince Peygamber efendimiz hüzünlendi. Ey Beşir, beni baban, Aişe`yi de annen olarak kabul etmen mi? Diyerek sordu. Bunun üzerine sevince boğulan çocuk, o çocuk yüreği ile nasıl kabul etmem ey Allah`ın Resulü dedi. Bu hali gören diğer çocuklar da Beşir bin Akrabe`nin yerinde olmayı arzu ederek, keşke bizim babamızda Uhud`ta şehit olmuş olsaydı da Allah Resulü babamız olsaydı demekten kendilerini alamadılar. İşte Peygamber sevdalısı Ashap çocukları."dedi.


Kişi sevdiği ile beraberdir
Daha sonra kürsüye gelen diğer konuşmacı Doğruhaber Gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca da katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen bir konuşma yaptı. Programın yapıldığı Kültür Merkezinin dolup, taştığını ve dar geldiğini belirten Göktaş Hoca, "inşallah ileriki senelerde daha büyük mekânlarda, belki statlarda, meydanlarda bu organizasyonları yapalım."dedi.


Daha sonra Peygamber muhabbetine değinen Göktaş Hoca; "Yarın Allah huzuruna çıkınca her şeyden sorulacağız. İbadetlerimiz ve amellerimizden bile hesaba çekileceğiz. Gösteriş için riya için yapılan ameller bir bir yüzlere çarpılacak. Ama peygamber sevgisi böyle değil, o muhabbet çarpılmayacak. Bir gün sıradan bir bedevi peygamber efendimize kıyamet ne zaman diye sormuş. Efendimiz de ona öğüt olsun diye, ne hazırladın diyerek soru ya soruyla cevap verince bedevi şaşırmış hatta biraz paniklemiş. Sonra da benim, öyle fazladan Ebu Bekir, Ömer, Osman, Ali gibi ibadetim falan yok. Ama ben Allah ve Resulünü çok seviyorum, deyince Peygamber efendimiz de kişi ahiret gününde sevdiği ile beraberdir buyurmuş."şeklinde konuştu.


Başka bir örnek veren Göktaş Hoca; "Allah resulünün komutan yaptığı bir sahabe, namazda her Fatiha`nın ardından İhlas suresini okuyunca ardında namaz kılan kişiler bu durumu Allah resulüne bildirmişler. Efendimiz de bu sahabeyi çağırtıp durumu soruyor. Aldığı cevap şu, `ben Rabbimi çok seviyorum. İhlas suresinde rabbimin sıfatları olduğu için her Fatiha`dan sonra okumayı arzu ediyorum` demiş. Bu cevap üzerine Allah Resulü, Sen Allah`ı seviyorsan, Allah da seni seviyordur. Buyuruyor. İşte bu muhabbet insanı cennete götürür. Allah resulünü sevmek hatta Allah için iki müminin bir birini sevmesi onu cehennemden korur. Hadiste geçen, kıyamet günü Allah`ın arşının gölgesinde olacak yedi sınıftan biri Allah için birbirini seven müminlerdir" dedi. Konuşmasını, peygamber efendimiz ve ashabından muhabbet sahneleri ile süsleyen Göktaş hocanın sözleri sık sık tekbirlerle kesildi, seyirciler tarafından heyecanla dinlendi.


Etkinlik, Kervan Tiyatro Grubunun, Musab Bin Umeyr`in hayatından kesitler sunan piyesle devam etti. Yapılan kapanış duası ile son buldu. Saat 23.00`da biten etkinlik, son anına kadar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.


Ayrıca Adana`da 101,1 frekansından yayın yapan Vuslat FM, tüm programı canlı olarak yayınladı.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20675.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20673.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20674.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/135/3.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/135/5.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/135/6.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/135/7.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/135/8.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/135/9.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/135/10.jpg

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir