• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ercişliler Peygamber Sevdasında Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AN - Erciş ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Muhammed`i Sevda adlı kutlu doğum etkinliği binlerin katılımıyla gerçekleşti. Ercişlilerin coşkuyla karşıladığı etkinlikte tekbir ve salavatlar hiç eksik olmadı.

 

Merkez Karayusuf Camii arkası Recep Tayyip Erdoğan Parkı`nda düzenlenen etkinlik, Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan mevlitle devam eden programda, Grup Rahmet ve Grup Vahdet okudukları ilahilerle peygamber sevdalılarına coşkulu anlar yaşattı.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Vedat Turgut ve Molla Mehmet Ali Arslan, Hz Muhammed`in hayatından örnekler aktardıkları konuşmalarında katılımcılara Asr-ı Saadet iklimini yaşattı.

 

Ben Sizin Rabbiniz Değil miyim?
Bu mahşeri kalabalığı, Asr`ı Saadette sahabelerin peygamberi karşılamalarına benzeten Vedat Turgut, "Sanki kendisi Medine`de kendi mekanında yatıyor ancak ruhu bizim aramızdadır. Belki peygamber şuanda küçük bir çocuğun başını okşamakta ya da bir köşeye çekilmiş sevgililerini yani sizleri seyrediyor.

 

Belki ruhlar aleminde tüm ruhlarımız toplanmış ve Allah, bizden bir söz alıyor. Bize ben sizin Rabbiniz değil miyim buyuruyor. Evet, sevgili Müslümanlar bizler bu sözü Allah`a verdik. Ancak yine içimizde insanlardan da cinlerden de Allah`a verdiği sözü unutan ve bunu inkar edenler çıkıyor" diye konuştu.
Peygamberler tarihi Allah`a verdiği sözde duran peygamberlerle dolu olduğunu vurgulayan Turgut Hoca, "Bu peygamberler gelen musibetlere karşı birçok sıkıntılara, acılara, hastalıklara rağmen yine de Allah`a verdikleri sözden caymadılar. Sözlerinde durarak bizlere örnek oldular. Bizler yani peygamber sevdalıları olarak Allah`a verdiğimiz sözde durmak zorundayız" dedi.

 

Peygamberin gelmesiyle kızların diri diri gömülmesi kaldırıldı
Peygamberin (sav) hayatından verdiği örnekler de değişen hayat nizamlarının sadece o güne has olmadığını bu güne de yansıdığını belirten Vedat Turgut Hoca, "Peygambere peygamberlik gelmeden önce cahili adet olarak kız çocuklarını diri diri gömerlerdi. Kız çocuğu olanları kötü görürlerdi. Ancak İslamiyetin gelmesiyle beraber kadınlara haklar verilmeye başlandı ve peygamber tarafından diri diri kızların gömülmesi ortadan kaldırıldı. Yani bir zamanlar değer verilmeyen insan yerine konulmayan o kızlara İslam sahip çıktı ve bunların için de nice kadınlar bu şekilde şereflendiler. Hatta İslam dininde ilk şehit de bir kadın sahabe olan Sümeyye idi" şeklinde konuştu.

 

Grup Rahmet ve Grup Vahdet`in okuduğu ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlik, küçük kız çocuğunun okuduğu şiir ve yapılan dua ile son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20681.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20680.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20679.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20678.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20679.jpg

Burhan Teke - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir