• DOLAR 32.227
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2454.655
  • ...
Yar-Der Depremzedelere Sahip Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Van`da meydana depremlerin ardından devam eden artçı depremlerden dolayı evlerine girmeye korkan Vanlı depremzedeler aileler halinde değişik illere göç etmeye devam ediyor.

Göç eden depremzede ailelerden bazıları da Şanlıurfa`ya geldi. Depremzede ailelere, Şanlıurfa`da yardım faaliyetleriyle adını duyuran (YAR-DER) Şanlıurfa Yardım Eli Derneği hayırseverlerin katkılarıyla kalabilecekleri evler tahsis etti. Depremzedelere sadece kalabilecek evler ayarlamakla yetinmeyen YAR-DER bu ailelere halı, battaniye ve kuru gıda yardımında bulundu.

Depremzedelere yönelik yardımların devam edeceğini ifade eden Yar-Der Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Fatma Gündüz, "Depremden dolayı evlerine giremeyen aileler göç etmek zorunda kaldı. Göç eden bu depremzedelere, Ensar`ın hicret eden muhacirlere kucak açtığı gibi kucak açıp sahip çıkmalıyız. Bu aileler tamamen mağdur olmuş Şanlıurfa`ya sığınmak zorunda kalmışlar. Bizde Yar-Der olarak muhacirler ile Ensar tablosunu yaşıyoruz. Bizim de Ensar gibi olmamız lazımdır. Fakat yapılan yardımlar yeterli değil. Ensar gibi olamasak da yardımlarımız devam edecek" dedi.

Yardım etmek isteyen hayırseverlerin YAR-DER ile bağlantı kurabileceklerini belirten Gündüz, "Bu konuda yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerden destek bekliyoruz. Yardımda bulunmak isteyenler 0414 215 37 97 veya 0543 257 29 27 telefon numaraları veya www.sanliurfayarder.com adresinden ulaşabilirler. Nakdi yardımda bulunmak isteyenlerin Kuveyt Türk 999 111 numaralarından da yardımda bulunabileceklerini" söyledi.

Mehmet Demir - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29652.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29653.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir