• DOLAR 32.309
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2456.239
  • ...
Depremzedelere Umut Kapısı Sahip Çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Van`da meydana gelen 7,2 ve 5,6 depremlerin ardından Van`daki depremzede aileler yurtlarını terk etmeye devam ediyor. Depremden dolayı evleri hasar gören 5 depremzede aile, Diyarbakır`a göç etme zorunda kaldı. Depremzede ailelerin temel ihtiyaçları halkın yönlendirmesi ile geldikleri Diyarbakır Umut Kapısına tarafından giderilmeye çalışıldı.

5 aile ve 28 kişiden oluşan depremzede ailelerın, gıda, giyim, ev eşyası, halı, elektrikli soba, katalitik soba, battaniye, yorgan, döşek yastık ihtiyaçları giderilerek, Umut Kapısı servis arabası ile evlerine bırakıldı.

Van`dan gelip Diyarbakır`a yerleşen R.K adındaki emekli depremzede, depremde evlerinin hasar gördüğünü söyleyerek," Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğüne barınmak için başvurdum ancak bana yerlerinin olmadığını söylediler. Şu 2 aile ile Diyarbakır`daki oğlumun yanında kalıyorum."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bize Yardım Etmedi

Ganime Uyar adındaki depremzede ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kendilerine yardım etmediğini söyleyerek duygularını şöyle dile getirdi:" Evimiz hasarlı olduğu için on beş gün çadırlara yerleştik sonra çadırlarımıza yağmur sızmaya başladı biz de mecburi buraya geldik. Allah razı olsun Umut Kapısı bize kapı açıp bütün ihtiyacımızı giderdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gittik bize hiç yardım etmediler. Bize dediler ki Kızılay`a gidin. Televizyonda bar bar bağırıp `Biz depremzedelere yardım ediyoruz` diyorlar hayır öyle değil, bize herhangi bir yardımda bulunmadılar."

Diyarbakır Gıda Bankası Umut Kapısı Muhasibi Cevat Çalış da, depremzedelere yapılan yardımlar için şu açıklamada bulundu: "Biz dernek olarak hayırseverler ile mağdur ve depremzede aileler arasında köprü vazifesini görüyoruz. Hayırsever halkımızın Van`daki depremzedeler için bize verdikleri yardımları biz de, bugün 28 kişilik 5 aileye eşit ve adil bir şekilde nüfus sayısına göre dağıtıyoruz. Bunun yanında daha önce depremzede kardeşlerimize et yardımında bulunduk. Şu an yoğun bir çalışma içindeyiz, fırsat buldukça dernek üyeleri veya gönüllü elemanlarımız bu depremzede aileleri ziyaret edip sorun ve problemlerini dinliyoruz. Gücümüz nispetinde onlarını eksikliklerini ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz."

Osman İçli - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29369.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29370.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29371.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29372.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29373.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir