• DOLAR 32.301
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2454.973
  • ...
İTTİHAD talebeleri duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği`nin (İTTİHAD) düzenlemiş olduğu Seviye Tespit Sınavına giren medrese talebeleri sınavın çok güzel ve verimli olduğuna vurgu yaptı.

İTTİHAD`ın Türkiye geneli birçok medresesinden sınav için Diyarbakır`a geldiklerini belirten talebeler, sınavda kendi seviyelerini tespit etme imkânı bulduklarını ve bilgi birikimlerini tekrar etme fırsatı bulduklarını ifade etiller.

“Sınav güzel ve başarılı geçti”

Sınav hakkında duygularını paylaşan Bingöl İlim ve İrfan Medresesi talebesi Muhammed Uyar, “Sınav çok güzel geçti. Sınava bir gün öncesinden Diyarbakır`a geldik. Bu sınav atmosferini yaşamak için geldik. Sınavda başarılı olacağıma inanıyorum. Bu çalışmayı yapanlara teşekkür ediyorum. Bu camia çok büyük bir camiadır. Hem böyle sınavların olması çok güzeldir.” dedi.

Sınavda birçok bilgi birikimi yaptığını ifade eden İTTİHAD`ın Van medresesi talebesi Talha Arslan ise “Sınavım çok güzel ve başarılı geçti. Sorular çalışan biri için çok kolaydı. Heyecan vardı ama güzel oldu. Bu sınavı düzenleyen Seydalardan Allah razı olsun. Bütün sınav arkadaşlarıma ve sınava giren herkese başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Sınavının güzel ve kolay geçtiğini kaydeden Van Erciş medresesi talebesi Yusuf Dağ, “Araplarda, her şey öğrenildikten sonra kolaydır diye bir söz var. Seydalarımız da biz bunu öğretti. Elhamdülillah güzel oldu. Gerçekten Allah`ın dini bize öğretiliyor. Âlimler ve Medreseler Birliğine teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

“Sınavların devamını bekliyoruz”

Sınavının çok güzel bir şekilde geçtiğini dile getiren Bitlis medresesi talebesi Mücahit E, “Derslere çalışan bir kişi için kolay oldu. Başarılı olduk. Çalışan herkes yüksek bir puan alabilir. Sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu sınavda kendimizi ölçtük. Durumumuz ne olduğunu anlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Sınav çok güzel ve başarılı geçtiğini belirten Batman Bilge Der medresesi talebesi, “Önceden bu sınava çalıştık. Sorular da bizim çalıştığımız yerlerden çıktı. Bu sınav çok iyi oldu. Sorular sorulduğu zaman hepsine cevap verdiğimiz için o sorular aklımızda kaldı. Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu sınavların devamını bekliyoruz. İnşaAllah bu sınavlar devam eder.”

“Bu devirde İslami eğitim vermek kolay değil”

Müslümanların düzenlemiş olduğu ilk sınav olduğunu kaydeden Van medresesi talebesi Aziz Demir, Türkiye`de 90 yıldan beri ilk kez düzenlendi. Daha önce okulların düzenlemiş olduğu sınavlar vardı. Fakat bu defa medrese birliği olan İTTİHAD`ın düzenlediği sınava girdik. Allah Teâla herkesten razı olsun.  Müslümanların çocuklarını medreselerde toplayıp onları eğitmek ve İslami ders vermek güzel bir şeydir. Bu devirde öğrencilerin ayaklarını İslam üzerine sabit kılıp onları eğitmek basit değildir. Çocukların ve gençlerin nefislerini hapsetmek değil, İslam hürriyeti üzerine eğitmek lazım.” diye konuştu.

Allah Teâlâ`nın Seydalardan razı olmasını dilediğini aktaran Demir son olarak şunları söyledi: “Sıkıntı ve darlıklar içinde eğitiliyoruz. Bu güzel eğitimin farkına varıyoruz. Allah`ın dinini öğreniyoruz. Allah Resulünü iyice öğreniyoruz. Bunun dışında öğrendiğimiz farklı bir şey yok. Sınav da çok güzel geçti. Müslümanların düzenlemiş olduğu bir sınavdır. Bize önceden haber verilmişti. Bu yüzden bizde çalışmıştık. Fazla sıkıntı yaşamadık. Sınavda sorular da çok güzeldi.  Okuduğumuz kitapların içinde sorular soruldu. Bu sınava katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” (Emrah Deniz, Ali Fidancı - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir