• DOLAR 32.193
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2451.003
  • ...
Karaköprü'nün İçkara köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Karaköprü’ye bağlı İçkara köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy camisinde düzenlenen mevlit etkinliğine köy halkı yoğun katılım gösterdi.

Hafız Abdurrahman Menzek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Bülent Alkanat, Sinan Zarar ve Ramazan İdem’in okuduğu ilahiler ve küçük çocukların okudukları Mevlid-İ Şerif ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Sinan Ünel, Hz Muhammed’in geldiği dönemde Arap Yarım Adası’na hâkim olan cahiliyeyi ve sonra Peygamber Efendimizin toplumun ıslahı ve ihyası için yapmış olduğu daveti anlattı.

Ünel, “Nübüvvetten önce Mekke öyle bir haldeydi ki, toplum faiz, içki, zina bataklığında kaybolmuştu. Zenginler her defasında mazlumları ezerek, zulmederek eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insan köleleştirilmişti. Şefkat, merhamet, adalet namına hiçbir şey kalmamıştı. Kadınların hiçbir değeri yoktu. Öyle ki hayvanlar bile kadınlardan daha değerli görülüyordu. İşte Hz Muhammed böyle bir topluma gönderilmişti.” dedi.

Hz Muhammed’in cehalet bataklığında boğulmuş bedevi Arap toplumundan yeni bir medeniyet inşa eden nesil yetiştirdiğini belirten Ünel, bu neslin İslam medeniyetini tüm dünyaya taşıdığını söyledi.

Ünel’in konuşmasının ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Programın sonunda halka çeşitli ikramlar yapıldı. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir