• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
İşgalciler Batı Şeria'da arazilere el koyup ekili tarlayı ateşe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Duvar ve Yerleşim Direniş Komisyonu Başkanı Muayyed Şaban, yaptığı açıklamada, işgal kuvvetlerinin Beytüllahim'in Nahalin ve El-Caba köylerinden yaklaşık 6 dönüm araziyi ele geçirdiğini açıkladı.

Şaban, bu askeri uygulamanın, aşırılık yanlısı işgal maliye bakanı Bezalel Smotrich tarafından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırının başlangıcında önerilen tampon bölgeler planının yeni bir pratik uygulaması olarak değerlendirildiğini ekledi.

Yaban, yerleşimlerin etrafındaki onlarca dönümlük araziye el konulduğu ve çevresindeki yüzlerce dönümlük araziye erişimin engellendiğine, Filistinlilerin topraklarına erişim, ıslah ve bakım olanaklarından mahrum bırakıldığına dikkat çekti.

Filistinli çiftçilere seslene Şaban, işgal planını bozacak ve işgalci rejimin daha fazla toprak ele geçirme çabalarını baltalayacak bir hukuki dosya oluşturmak için Beytüllahim Valiliği'ndeki Komisyon ofisine gitmeleri çağrısında bulundu.

Öte yandan işgalci siyonistler çeteler, Nablus'un kuzeybatısındaki Sebastia köyü topraklarındaki buğday mahsullerini yaktılar.

Belediye Başkanı Muhammed Azem, Wafa'ya yaptığı açıklamada, köy arazilerindeki siyonist yerleşimcilerin, Ahmed Tevfik Makilfa'ya ait tarlada 15 dönüm buğday mahsulünü yaktığını söyledi.

Azem, siyonist yerleşimcilerin bu ay boyunca bölgede onlarca dönüm ekili araziyi yaktığını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir