• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan bisikletçiler, artan fiyatlara rağmen bisiklet alımlarına rağbetin olduğunu söyledi.

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte bisiklet kullanım sezonunun başladığını İLKHA'ya anlatan bisiklet satıcıları, özellikle ailelerin karne hediyesi olarak çocuklarına bisiklet almayı tercih ettiğini ifade etti.

"Taksitli satışlarımız arttı"

Suphi Kaya

Bisiklet satışlarının genelde yaz aylarında olduğunu ve bunun yaklaşık 3-4 ay sürdüğünü belirten bisiklet satıcısı Suphi Kaya, "Ailelerde çocuklarına gerek karne hediyesi olarak gerekse doğum günü hediyesi olarak bisiklet almayı tercih ediyorlar. Değişen dünya koşullarına göre teknolojik cihazlar bisiklet satışlarını biraz olumsuz etkiledi. Şu anda bisiklet satışları başladı ama fiyatların yüksek olmasından dolayı geçen yıllara nazaran satışlar biraz aksadı. Geçen sene 3-4 bin lira olan bisikletin fiyatı 6 bin lira oldu. Bunda dolayı nakit alımlarda düşüş olduğu için taksitli satışlarımız arttı. Bisiklet fiyat aralıkları ise 3 bin liradan başlıyor ve 13 bin liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlara tavsiyemiz çocuklarını teknolojik cihazlardan uzaklaştırıp bisikletle sağlıklarını korusunlar." diye konuştu.

"Geçen seneye göre bisiklet satışlarımız biraz daha iyidir"

Muhammed Yağmahan

Yaz aylarına girilmesiyle beraber bisiklet satışlarının başladığını ifade eden bir diğer bisiklet satıcısı Muhammed Yağmahan ise şunları söyledi:

"Bisiklet satışlarımız bu ay içerinde başladı. Havaların ısınması ve önümüzdeki günlerde okulların tatil olacağından aileler çocuklarına bisiklet almaya başladı. Arada spor yapmak niyetiyle yetişkinler de bisiklet alıyor. Geçen seneye göre bisiklet satışlarımız biraz daha iyidir. Daha tam olarak sezon başlamadı ama satışlardan memnunuz. Geçen seneye göre bisiklet fiyatları iki kat arttı ama yine de satışlarımız iyi durumda. Genelde de çocukları için alanlar oluyor. Fiyatlar daha da yükselmese daha iyi olur. Çünkü ayda bir yeni bir fiyat listesiyle karşılaşıyoruz. Böylede olunca sattığımız bisikletlerin yerini dolduramıyoruz. Bizde en düşük bisiklet fiyatı 2 bin 500 liradan başlıyor ve 10 liraya kadar değişiyor. Hızla yükselen fiyatlara bir çare bulunmasını bekliyoruz." (İLKHA)