• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Batman`da 14 bin mülteci kayıt altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman`a sığınan yaklaşık 14 bin 4 Suriyeli ve Iraklı mülteci, AFAD Kayıt Merkezine müracaatta bulunduktan sonra kayıt altına alındı.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na bilgi veren AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, Ağustos 2014 yılından bu yana ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman`a sığınan Suriyeli ve Iraklı mültecilerin kayıt altına alınması için Valilik bahçesine kurulan AFAD Koordinasyon TIR`ında oluşturulan merkezde işlemlerinin yapıldığını belirtti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Batman`a getirdiği AFAD Koordinasyon TIR`ında oluşturulan merkezde kayıt altına alınan mültecilere tanıtım kimlikleri verildiğini söyleyen Bakır, şuana kadar kentte sığınan 11 bin 947 Suriyeli ve 2 bin 57 Iraklı mültecinin kayıt altına alındığını ifade etti.

Bakır, yeni kimliklerine kavuşan mültecilerin, bundan böyle kendilerine tanınan kamu hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabileceklerini dile getirdi.

Şuana kadar toplamda 14 bin 4 mültecinin kayıt altına alındığını vurgulayan Bakır, kısa sürede işlemlerin bitmesi için ellerinden gelen tüm imkânları seferber ettiklerini kaydetti. (M. Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir