• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Van`da tarihi kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Videosu için tıklayın

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Beşyol Meydanı`nda düzenlenen program saat 13.00 sıralarında başladı. Vatandaşların sabah saatlerinde akın ettiği alan, program bitimine kadar canlılığını korudu. Yoğun güvenlik önlemleri altında polis kontrolünde geçen onbinlerce insan, yanlarına aldıkları bayrak, bandaj, döviz ve afişlerle alana akın ettiler.

Muhammed`i bir sevda ile hayatlarına yön veriyorlardı
Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte okunan Mevlit ile coşkulu anlar yaşanmaya başladı. Mevlitten sonra Özcan ve grup rahmetin okuduğu ilahilerle coşku doruğa çıktı. Kalabalığa hitap eden Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, konuşmasında cahili Mekke toplumunun İslam ile şereflenmesinden sonra tüm dünyaya öncülük ettiğini ve bir medeniyet oluşturduğunu hatırlatarak, "Kimsenin değer vermediği kıymet vermediği siyah derililer vardı. Zeyd Bin Harise vardı. Resulullah`ın yanı başındaydı. Evet, insanlar onlara köle gözü ile bakıyorlardı. Onlarla alay ediyor ve insan olarak dahi görmüyorlardı. Ama İslam onları şereflendirdi. İslam onları o günün cahili toplumu içerisinde seçerek öncüler yaptı. Çünkü onlar Muhammedi bir sevda ile hayatlarına yön veriyorlardı. Çünkü Zeyd Taif`in çapulcularının gelen taşlarına karşı kendini siper ederek Allah Resulünü muhafaza etmeye çalışıyordu. Onların hedefinde Allah`ın rızası vardı. Evet, Allah da onların bu fedakarlıklarını karşılıksız bırakmadı. Allah, Zeyd`in ismini Kuran`da geçirerek ona en büyük şerefi bahşetti. Diğerini de hatırlayacaksınız. Ebu Leheb`dir. Evet, peygamberin öz amcası. Ancak peygambere olan düşmanlığı onun lanetlenmesine neden oldu" dedi.

Camilerden dışarı çıkmamalıydı bu din
Bu Muhammed`i sevda camilere hapsedilmek isteniyordu. Bu Muhammed`i sevda Allah ile kul arasına mahkum edilmeye çalışılıyordu diyen Göktaş Hoca, "Camilerden dışarı çıkmamalıydı bu din. Evet onların mantığı buydu. Ama ben hayatımda ilk kez Van`da şunu gördüm. Gençler maç için değil Muhammed aşkı için stadyumun duvarlarına tırmanıyordu. Gençler Muhammed`i bir aşkla o duvarlardan aşağı atlıyor ve engel tanımıyorlardı. İşte bu gün bu meydan şunu gösteriyor bize. Bu sevda artık stadyumlara sığmıyor, duvarlar arasına sığmıyor. Bu sevda bu gün artık miting alanlarını dolduruyor ve doldurmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Göktaş hocanın konuşmasından sonra okunan ilahiler ve Av. Necat Özdemir`in yaptığı Kürtçe konuşma sonrası program yapılan toplu duayla son buldu.

Kutlu doğum programının Van`da ilk kez bu kadar büyük bir kitle tarafından kutlandığını dile getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Van Şube Başkanı M. Mehdi Oğuz, "Bu gün bu meydanları dolduran onbinlerce insan camia cemaat farklılığı gözetmeden, ayrılık gayrilik oluşturmadan bir sevgi için toplanmış. Muhammed`i sevdasını ve muhabbetini ortaya koyuyor. Bu bir sevdadır hem de tükenmeyen körelmeyen ve bitmeyecek olan bir sevda. Rabbimizden dileğimiz, bu sevgi ve aşkın bundan böyle bu meydanlardan eksilmemesi" dedi.

Fikret Özkan - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20335.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20332.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20331.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20320.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20330.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20321.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20322.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/1.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/2.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/3.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/4.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/5.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/6.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/7.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/8.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/123/9.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir