• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Gırbasitil Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üye olan Köy Der, İki cihan güneşi Hz. Muhammed`in (s.a.v) kutlu doğumu münasebetiyle Gırbasitil (Bellitaş) köyünde mevlit etkinliği düzenledi. Köylülerin yoğum ilgi gösterdiği "Kutlu Doğum" programı Kur-an`ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Kürtçe Mevlit okundu. İlahi sanatçıları Bilal ile Aksa İlahi Grubu ve küçük kız çocuklarının seslendirdiği bir birinden güzel ilahiler, peygamber sevdalılarına duygulandırdı.

Çelik Hoca: Selam Olsun İki Cihan Güneşine
Programa Konuşmacı olarak katılan Abdulbari Çelik Hoca, Peygamber Efendimize salâvatlar gönderdi. Çelik Hoca, Kurtuluş ve özgürlüğün tek çaresi olarak Allah Resulü`nü gösterdi. Çelik Hoca sözlerini şöyle sürdürdü, "Mekke`de yağmur yağmıyordu, kuraklık baş göstermişti, Peygamberimizin dedesi yağmurun yağması için dualar ediyordu. O zamanlar efendimiz küçüktü, Abdulmuttalip dua ederken `bu küçük çocuğun hatırına` dedi ve yağmur yağmaya başladı. Efendimizin küçük yaşlarda bile yaptığı dualar kabul oluyordu. Bu büyük bir şereftir. Selam olsun Allah Resulüne, selam olsun iki cihan güneşine�"

Allah Resulü Hz. Muhammed`in (s.a.v) sünnetini aramızda yaygınlaştırmayı tavsiye eden Çelik Hoca, Allah Resulü`nün davasını sahiplenmeye çağırdı.

Şanlı: Bizler Senin Sünnetine Muhtacız
Dünyanın dört bir tarafında "Kutlu Doğum" programları düzenlendiği için Allah`a hamd eden Molla Münir Şanlı, bunun şükretmemiz gerektiğini söyledi. Allah Resulünü tanımamız gerektiğini ifade eden Şanlı, O`nun âlemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi. Meleklerin bile salâvatlar getirdiğini belirten Şanlı, bizim de ona salâvatlar getirmemiz gerektiğini ifade etti.

Efendimizin çektiği sıkıntıları dile getiren Şanlı, tüm sıkıntılara rağmen hakkı haykırdığını ve günümüze kadar geldiğini söyledi. Şanlı, "Bizler bugün Müslüman olduğumuz için zulümlere maruz kalıyoruz. Bu nedenle belki her zamankinden daha çok onun sünnetine muhtacız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dua ile program sona erdi.

Salih Keskin/Said Bal - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20415.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20417.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20413.jpg


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir