• DOLAR 32.197
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2451.923
  • ...
Hamas`tan Hizbullah`a Çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hizbullah`a, siyonist katil israil`e karşı cephe açması için çağrıda bulundu.

Rusya resmi haber ajansı Ria Novosti`ye açıklamada bulunan Ebu Merzuk, "Umarım Hizbullah da `bu yapıya` (israil) kuzeyden bir cephe açar ve beraber savaşırız. Tartışmasız, bu çok anlam ifade ederdi" şeklinde konuştu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, geçen Cuma "Dünya Kudüs Günü" münasebetiye yaptığı konuşmada, siyonist katil israil`in Gazze`ye saldırılarına ilişkin, "Filistinliler`in zaferi bizim zaferimiz, hezimetleri bizim hezimetimizdir" demişti.

Nasrallah, Hizbullah`ın her zaman Filistin halkı ve tüm Filistinli direnişçilerin yanında yer alacağını belirterek, "Gazze`de hedef sadece Hamas değil, bütün Filistinli direniş gruplarıdır" ifadesini kullanmıştı.

siyonist katil israil, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze`ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

siyonist katil israil ordusunun Gazze Şeridi`ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar bin 283 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 170 kişi de yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir