• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
Katil israil’e Tepki Çığ Gibi Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın başkenti Berlin`de 3 israil vatandaşı tarafından organize edilen protesto yürüyüşüne, aralarında Almanlar`ın da olduğu yaklaşık 300 kişi katıldı.

Heinrichb Heine Platz meydanında toplanan kalabalık daha sonra Oranienstrasse üzerinden Kotbusser Tor meydanına yürüdü. Kalabalık yürüyüş esnasında, ``Almanya finanse ediyor, siyonist katil israil bombalıyor``, ``Gözlerinizi açın`` şeklinde sloganlar attı. Protestocular ellerinde, ``Özgür Gazze``, ``Kuşatmaya son`` yazılı pankartlar taşıdı.

Protestoya katılan ve ismini vermek istemeyen iki Alman kadın, bir an önce Gazze`ye yapılan saldırıların durdurulmasını istedi. Gazze`de çocukların öldüğüne işaret eden bir Alman kadın ise, ``Çocukların ne günahı var. Bitsin bu savaş. Her iki taraf da şiddetten kaçınsın`` dedi.

ABD

Codepink adlı sivil toplum kuruluşu üyesi küçük bir grup, İsiyonist katil israil’in Washington Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde “Gazze’ye ablukayı kaldırın”, “Özgür Filistin”, “ABD’li Yahudiler ölümlerin durmasını istiyor” yazılı dövizler taşıyan grup, “Filistin çok yaşa”, “ABD’nin siyonist katil israil’e askeri yardımını sona erdirin” sloganları attı.

Gazze’deki küçük yaştaki çocukların ölümlerine dikkati çekmek için oyuncak bebekler de getiren grup, daha sonra elçilik binasının önünde oturma eylemine başladı.

Gazze’de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan gruba, elçilik önünde bekleyen polis, uyarıda bulundu. Polis, üç defa tekrarladıkları uyarılarını dinlemeyerek oturma eylemine devam eden gruptaki 9 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar üst aramalarının ardından polis merkezine götürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir