• DOLAR 32.252
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2419.012
  • ...
TÜRDEB Mayıs toplantısını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB), Mayıs ayı toplantısını Kültür Sanat Araştırma Dergisi’nin ev sahipliğinde Fatih ilçesi Hoca Uveys Camii Kütüphanesi’nde gerçekleştirdi.

Kültür Sanat Araştırma Dergisi adına bir konuşma yapan Fatih Güldal, toplantının gerçekleştiği Hoca Uveys Camii ve kendi dergi çalışmaları hakkında konukları bilgilendirdi. Yeni dergilerin toplantıya katılması nedeni ile katılımcılar kendilerini ve temsil ettikleri dergileri tanıtarak, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantının ana gündemi 7-11 Mayıs tarihleri arasında tarihi Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleştirilen Uluslararası 5. Türkiye Dergi Fuarı oldu. Katılımcıların görüşlerini yoğun bir şekilde dile getirdiği toplantıda; fuar, ayrıntılı bir şekilde ele alınıp eksi ve artı yönleri üzerinde duruldu.

Toplantı, bir sonraki yıl gerçekleştirilecek fuara dair hazırlık çalışmalarının şimdiden başlanması ve bu noktadaki görev dağılımlarının gündeme alınma kararı ile son buldu.

Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) Mayıs ayı toplantısına; Kur`ani Hayat Dergisi Yazı İşleri Müdürü ve TÜRDEB Başkanı Muharrem Baykul, Gezgin Dergisi Editörü Halit Ömer Camcı ve Mehdi Öztürk, Haksöz Dergisi`den Murat Ayar, Afak Dergisi`ni temsilen Ramazan Şahin, Aşikâne Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Salih Sönmez, İtibar Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Sait Yavuz, Havsala Dergisi`nden Ahmet Musab, Reyhan Dergisi`nden Orhan Çivili, Hendese Dergsi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Kafalı, Osmanlıca, İrfan Mektebi, Şirin Kalem dergilerini temsilen Metin Uçar, Cafcaf Dergisi Genel Koordinatörü Asım Gültekin, Genç Düşünce Dergisi`nden Berkehan Kıran, Bilim Sanat Vakfı dergilerini temsilen Gökhan Gökmen, Siraç E Dergisi`ni temsilen Fatih Turap Kaynar,  Kalemsiz E Dergisi Editörü Erdem Kurt, Rıhle Dergisi`nden Erdal Kurgan, Furkan Dergisi`ni temsilen Ümit Elönü, Vuslat Dergisi Editörü Ziya Gündüz, Yeşilay Dergisi`ni temsilen Ferdinaz Koyuncu, İnzar Dergisi,  Kelhaahmed Dergisi, Söz ve Kalem Dergisi’ni temsilen Nisanur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayim Yüksek ve Mayıs ayı başında yayın hayatına başlayan Larcivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Meryem İlayda Atlas katıldı. (Yeser Ekinci - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir