• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Şeyh Halid için yüzlerce çadır kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Her yıl Mayıs ayının son haftasında yapılan Şeyh Halid`i anma etkinliğine bu yıl da Türkiye`nin dört bir yanından ziyaretçi akını bekleniyor. "Şeyh Halid`i Anma ve Aş Dökme Etkinlikleri"nin hazırlıkları ile ilgili olarak basınla bir araya gelen Şeyh Selman Bağdu, etkinlikler için her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

Batman`dan 8 kilometre uzaklıkta olan ziyaret ve anma etkinliğinin yapılacağı alanda hummalı bir çalışmanın yapıldığı görüldü. Şu ana kadar yüzlerce çadır kurulduğunu belirten Şeyh Selman Bağdu, anma etkinliğinin başlayacağı Cumartesi gününe kadar hedeflerinin binleri bulan çadır olduğunu söyledi.

Bağdu, ilk olarak 1963`te başlayan anma etkinliklerine 1997-2009 yıllarında ara verildiğini "Şeyh Halid`i Anma ve Aş Dökme Etkinlikleri"ne 2009 yılında yeniden başladıklarını söyledi. Bağdu, çözüm süreciyle birlikte halkın bölgeye daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayarak, “Ata ve dede yadigârımız olan aş dökme ve anma etkinliklerinin bu seneki gününü tertip ediyoruz. Hazırlıklarımız yavaş yavaş bitti ve misafirlerimizi ağırlayacağız. Yöreye ve çevreye barış ve huzur ortamı geldikten sonra katılımlar yüksek oluyor ve bu sene de çok fazla katılım bekliyoruz. Geçen sene 20-25 bin civarı bir katılım oldu ve bu sene daha fazla bekliyoruz. Ama bu sene Soma’da yaşanan facia dolayısıyla buruk bir katılım yaşayacağız. Onlara da burada dualarla eşlik edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar buraya gelecek. Hepsinin hazırlıklarını yaptık ve onları bekliyoruz.” dedi.

Anma programının 24 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30`da başlayacağını ve Pazar günü öğleden sonra biteceğini belirten Bağdu, misafirlerin bir gece konaklayacağını kaydetti.

Anma programının yapılacağı yerde konaklama, cami, abdest ihtiyacı gibi her türlü hazırlığın yapıldığı görüldü.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir