• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
`Kurtuluş Resulullah`ı (sav) Rehber Edinmektedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Köy Der tarafından Ergani’nin Kömürtaş (Hoşan) köyünde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kömürtaş köyünün yanı sıra çevre köylerden de katılım oldu.

Sunuculuğunu Mehmet Ulu’nun yaptığı etkinlik Necmettin Çiçek Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde mevlithanlar tarafından Kürtçe mevlit seslendirildi. Katılımcılar mevlidi büyük bir dikkatle dinledi, salavatlara eşlik etti.

Mevlitten sonra Grup Aksa tarafından Resulullah üzerine bestelenmiş ilahiler seslendirildi. Peygamber âşıklarının nakaratlarda ilahilere eşlik ettiği görüldü.

"Allah’ın Resulünü rehber edinelim”
Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı Hoca, Resulullah ve ashabına selam göndererek konuşmasına başladı. Resullah’ın kutlu sancağının 21. Asır Müslümanları olarak bizim elimizde olduğumuza değinen Şanlı, “Resullah’ın elindeki sancak bugün bizim elimizdedir. Uhut savaşında Musab b. Umeyr’in elindeki sancak bugün bizim elimizdedir. Bizler o sancağı taşıyor ve ümmete sesleniyoruz. Diyoruz ki, kurtuluş buradadır, aydınlık buradadır. Gelin Resullah’ın bayrağı altında birleşelim. Allah resulünü örnek edinelim. Onu önder, rehber edinelim ki kurtulalım.” dedi.

Kurtuluşun Allah Resulünde olduğunu vurgulayan Kerbela Hoca; “Hiçbir dava, kavim, millet Resulullah’ı önder edinmedikçe kurtuluş bulamaz. Resullah’sız bir dava boştur. Resulullah bu çözüm ve reçeteyi bize sunmuştur. Sahabeler neye sarılmışlarsa bizler de ahir zaman Müslümanları olarak ona sarılarak kurtulabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Bu köy Resulullah’ın adıyla, salavatlarla güzel olur”
Etkinliğe katılanlara seslenen Şanlı Hoca köyün ismini (Hoşan köyü) kastederek; “Bugün bir mevlit etkinliği yapıyoruz. Bu köy (Hoşan) Resullah’ın ismiyle, bu cemaat ile bu bayrak ile salavat ve tekbirlerle güzel olur. Hoşan köyü Allah ve Resulünün ismiyle güzel olur. Bu köy ve ismi ne kadar da birbirine yakışıyor.” dedi.
Kerbela Hoca konuşmasının devamında “Eğer bizler bu dinin, Resulün yolunu sürdürürsek hayvanlar, bitkiler hatta tüm mahlûkat bizim hizmetimize girer.  Müslümanlık ağızla olmaz, bir günle olmaz. Eğer Müslümanlık bu şekilde kolay olsaydı sahabeler o kadar eziyet görmezlerdi.” diye konuştu.

Etkinlikte bayan sahabelerin hayatında örnekler aktaran Kerbela Hoca, bayanlara da seslenerek “Tesettüre riayet edelim. Davranışlarımızla, ses ve tavırlarımızla erkeklerin dikkatini çekmekten kaçınalım.” ifadelerini kullandı.

Molla Kerbela Hoca’nın konuşmasından sonra sahne alan Kız İlahi Grubu seslendirdikleri birbirinden güzel ilahilerle katılımcılara güzel anlar yaşattı.
Etkinlik Molla Fedai Çokyaşar Hoca’nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.  

(Veysi Demirci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir