• DOLAR 32.491
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2485.47
  • ...
Şenköy`de Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Midyat’ta faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Midyat Azim Der tarafından Şenköy Mahallesi Ulu Camii Meydanında Peygamberimizin kutlu doğumu münasebetiyle ‘Yürüyen Kuran Hazreti Muhammed’ konulu program düzenlendi.

Sunuculuğunu Ali Duran`ın yaptığı program, Kasım Aytimur Hocanın Kur`an tilavetiyle başladı. Arapça mevlidin okunduğu etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarının ve Botan Kız İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle devam etti. Etkinlikte İsmail Çevik Hoca Hazreti Peygamberi anlatan Arapça ve Türkçe bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed`den (sav) önce Mekke`de insanların bulunduğu durumu anlatan Çelik, "Hazreti Muhammed`e (sav) peygamberlik geldiği dönemde insanlar, bir cahillik, acımasızlık içerisinde idi. Hazreti peygamber o insanlardan Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer, Hazreti Ali ve Hazreti Osman gibi şahsiyetler çıkardı. Bakın şimdi biz bu insanların isimleri anılınca Radiallahuanhum diyoruz. Çünkü Allah onlardan razı oldu. Allah onları hayatta iken cennetle müjdeledi. Öyle insanlar ki bir ayet, bir emir, bir yasak geldiğinde duyduk ve itaat ettik derlerdi.

Hazreti Peygambere kadınlara tesettürü emreden ayet indiğinde artık peygamber şehrinin sokaklarında açık kadın göremezdiniz. Kendilerine gelen emirleri anında hayata geçiriyorlardı. Şimdi dikkat edin, onlara gelen hidayetin kaynağı Kur`an bizim aramızda, bizim elimizde. Dolayısıyla bizler de onların yaşadığı gibi yaşamak durumundayız. Bu Kur`an evin yüksek yerlerine asılmak için indirilmedi. Kendisiyle amel edilmesi için indirilmiştir. Eğer bizler de dünyada iken bu Kuran`ın emir ve yasaklarını hayatımıza tatbik edersek biz de cennetle müjdeleniriz, inşallah." dedi.

Etkinlik boyunca halk salâvatlar çekerek, tekbirler getirdi. Okunan ilahilere eşlik etti.

Etkinlik daha sonra Azim Der Çocuk İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti ve İsa Altunkaynak Hocanın okuduğu dua ile nihayete erdi.  

(Adnan Oğuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir