• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Kayseri`de Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ  - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kayseri Umut-Der tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Program İmam hatip öğrencisi Adem Aksu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat 14.00’te başladı.

Mevlithanların okuduğu Türkçe mevlitle devam eden programda Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgilerle katılımcıları coştururken Suriyeli küçük çocukların Arapça olarak söyledikleri ‘tela al bedru’ ilahisi halka duygu dolu anlar yaşattı.

Programda Araştırmacı Yazar Av. M. Emin Güneş Hoca günün anlam ve önemine ilişkin  bir konuşma yaptı. Güneş, “Kurtuluş Hz. Muhammed ve onun sünnetindedir, bu nedenle onu iyi tanımamız gerekir onu iyi tanımadan onun davasını sürdüremeyiz. Onu iyi tanımadan hak yolda olduğumuzu savunamayız. Bu programları yılın on iki ayına yaymalı ve onu iyi anlamaya ve anlatmaya çalışmalıyız. Neden iyi tanımalıyız bunu biraz düşünelim. O sadece rahmet peygamberi değildi. O yeri geldiğinde mücahit komutan Muhammed’ti (sav) yeri geldiğinde kızının önünde ayağa kalkan şefkatli Muhammed’ti(sav). İyi bir baba iyi bir yönetici iyi bir komutan olmak istiyorsak onu tanımalıyız. O davetçi bir peygamberdi. Onu tanıyarak sünnetini ihya etmeliyiz bizim için tek kurtuluş reçetesi şeriat-i Muhammedîyedir.” İfadelerini kullandı.

Güneş, “Hz. Muhammed’in yolunu takip edeceksek elbette bizi şeytanın taraftarları rahat bırakmaz. Korkuyla açlıkla ve nefislerimizle bizleri tehdit edecekler. Bizi dışlayacaklar bizi hor görecekler, eğer bunlar başımıza geliyorsa emin olabilirsiniz ki siz doğru yoldasınız çünkü onun başına da bunlar gelmişti, o hep doğruyu istediği için Arap müşrikler tarafın dan ona eziyet edildi.

Biz baştan beri bunu vurguluyoruz ne doğu ne batı İslami İslami diye haykırıyoruz çünkü kurtuluş İslam’dadır, kurtuluş ümmetin birliğindedir. Kurtuluş ne Şangay da ne Avrupa birliğindedir tek kurtuluş Hz. Muhammedin yoludur. Ve bunu iyi bilmeliyiz ki eğer Amerika sırtımızı sıvazlıyorsa, İsrail gönlümüzü okşuyorsa, Avrupa Birliği bize methiye düzüyorsa vallahi biz doğru yolda değil, biz şeytanın yolundayız. Bunları iyi bilmemiz gerek.” dedi.

Programda Türkiye geneli 50 kişinin umre ile ödüllendirileceği kutlu doğum siyer sınavı kayıt standı açıldı.

Program özlem ajansın seslendirdiği ilahilerden sonra Molla Celal Bozdaş Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

(Bilal çevik-Fatih Gültekin/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir