• DOLAR 32.324
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2390.581
  • ...
`Kuran ve sünnet bizim kurtuluş rehberimizdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından Büyüktekören köyünde bu yıl ilk defa kutlu doğum etkinliği düzenledi. 

Sunuculuğunu Ömer Aşkın’nın yaptığı program, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu mevlitle devam eden program ilahi sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. 

Programda ilahiyatçı Cihan Üzer ve Rehber TV programcısı Cihan Bozaba birer konuşma yaptı. 

"Efendimizin bize olan sevgisini bilmemiz lazım"
Efendimizin ümmetine olan sevgisini bilmemiz gerektiğini ifade eden üzer, "Bizim için olan muhabbetini ve bizim için gece karanlığında döktüğü gözyaşlarını ve ümmeti ümmeti feryatlarını bilmezsek biz Peygamberimizi hakiki olarak tanımayız. Efendimiz bizim ateşe düşmememiz için ellerimizden tutuyor. Fakat biz habire o ateşe girmek için çabalıyoruz. Efendimiz bizim için gece karanlığında ellerini açarak dualar ediyordu. Gözleri ve ayakları şişinceye kadar elleri nasır tutuncaya kadar ümmeti Ümmeti diye nidalar ediyordu. Kendi ümmeti ve yapılan zulümlere ağlayan ümmetin kurtuluşu için çabalayan bir peygamberdir. Efendimizi bize olan durumu bizim çocuklarımıza olan durumu gibidir. Efendimiz yatmıyor dualarında ümmeti diye yalvarıyordu. Biz onun kadar çocuklarımız ve kendimiz için titreseydik bu kadar sıkıntılarla karşılaşmazdık." ifadelerine yer verdi 

"Kuran ve sünnet bizim kurtuluş rehberimizdir"
Peygamber ve ashabının ibadet aşkına vurgu yapan Üzer, şunları kaydetti: "Ashabı Kiram ve Efendimiz ölüme bile giderken namazlarını asla kaçırmıyordu. Bugün namaz kılmayan insanların bunu örnek alması gerekiyor. Bizim yerimiz geniş, camilerimiz açık biz neden namazımızı kılmayalım. Müşrikler bile sahabelerin efendimize olan sevgisine hayret ediyorlardı. Sahabeler peygamber efendimiz için anne babalarını ve çocuklarını feda ediyorlardı. Onlar efendimizi nasıl seviyor idiyse efendimizde onları öyle seviyordu.  Efendimizi sevmeli ona değer vermeli Kuran’ın yolundan gitmeliyiz. Kuran’a sarılmalıyız. Kuran ve sünnet bizim kurtuluş rehberimizdir." 

"Peygamberimizi Ashabı gibi sevmeliyiz"
Hz Muhammed`in (sav) veda hutbesinde, `size iki emanet bırakıyorum bunlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu kaybetmezsiniz.` diye buyurduğunu ifade eden Üzer sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bunlara sarılırsanız kurtulur, azab üzerinize gelmez. Yani en değerli hazinemiz Kuran ve Sünnettir. Peygamberimizi ashab gibi sevmeliyiz. Onun sevgisini çocuklarımıza aşılamalıyız. Kuran`ın müjdesini çocuklarımızın kalbine yerleştirmeliyiz.  Ve böylece peygamberimizi anlamaya çalışmalıyız. Şimdi efendimize öyle muhtacız ki, hiçbir devirde efendimize böyle muhtaç olunmamıştı. Cahiliye karanlıklarının hepsi günümüzde yaşanıyor. Çocuklar diri diri toprağa gömülüyordu. Babalar hem erkek, hem de kız çocuklarını başıboş bırakmış. Anneler kızlarına, henüz küçüktür deyip başörtü taktırmıyor. Babalar evlatlarını başıboş bırakmış. Kötü arkadaş çevresine teslim ediyor.

TV’lerin ahlaksız dizi ve filmlerine teslim ediyor. Çocuklarını bu şekilde derin kuyulara gönderiyor. Farkında olmadan cehennem çukurlarına doğru gönderiyor." 

Program, Rehber TV programcılarından Cihan Bozaba’nın Zazaca yaptığı kapanış duasıyla son erdi. (Ali Fidancı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir