• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Bahçesaray`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Van`ın Bahçesaray ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Tink Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlid okundu, konuşmalar yapıldı. Abdullahvahap Akkay’ın sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Ali Arslan konuşmacı olarak katıldı. 

Grup Rahmet ve Grup Besleme tarafından okunan ve  Hz. Peygamberi anlatan ilahiler, etkinliğe katılanlara duygulu anlar yaşattı.

“Resulullah’ın davasını sürdürüyorsak, Resulullah’ı da tanımak zorundayız”

Burada bir açıklama yapan Molla Ali Arslan gününün anlam ve önemine değindi. Molla Ali Arslan, herkesin Resulullah’ın ahlakını öğrenmesi gerektiğini söyleyerek, “Hamd âlemlerin rabbi olan Allah’a ve selam ve salat Allah’ın Resulü Muhammed (s.a.v) üzerine olsun. Allah’ın rahmeti, bereketi, hidayeti siz değerli Müküs halkının üzerine olsun. Siz peygamber sevdalılarının üzerine olsun. Biz Resulullah’ın davasını sürdürüyorsak biz Resulullah’ı da tanımak zorundayız ve Resulullah’ın ahlakını da öğrenmemiz gerekir. Eğer biz Resulullah’ın ahlakını öğrenmek istiyorsak Sahabelerini de öğrenmemiz gerekir. Biz Resulullah’ın ahlakını öğrenmeden Resulullah’ın arkasından gidemeyiz. Resulullah’ın sahabelerinden inşallah birkaç örnek vereceğim. İlk örnek bacılarım için söylüyorum, annelerim için söylüyorum, gençlerimiz için söylüyorum, kardeşlerim için söylüyorum, amcalarım için söylüyorum, Seydalarım için söylüyorum. İlk örnek bir kadın sahabeden vereceğim. Hz. Sümeyra (r.a) ensardandı. Babasının isi Ubeyd, eşinin ismi halis idi.  Resulü Ekrem(s.a.v) musabı Medine’ye öğretmen olarak gönderdiği vakit o zaman Müslümanların annesi Hz. Sümeyra da iman etmişti. Ama gönlü rahat olmamıştı” dedi.

“Resulullah’ı sahabelerinin hayatında aramalıyız”

Müminlerim Müslümanların annesi olan Hz. Sümeyra (r.a) gibi olması gerektiğini söyleyen Molla Ali Arslan, “Resulullah ile birlikte Medine hicret eden muhacirlerle birlikte Hz. Sümeyra annemizde sevmek nasıldır, peygamber sevdasının nasıl olduğunu herkese öğretmek için hayatıyla ders veriyordu bize. Muhacirlerin hanımlarının yanına giderek onlara diyordu, ben geleceğim evinizi temizleyeceğim, bulaşıklarınızı yıkayacağım, elbiselerinizi yıkayacağım fakat siz bana Resulullah’ın hayatını bana anlatacaksınız. Siz bana Resulullah’ın ahlakını anlatacaksınız. Allah rızası için bana söyleyin ben sizin evin hizmetçiliğini yapacağım fakat bana Resulullah’ı anlatın, ahlakını anlatın ve bu şekilde Resulullah’ın hayatını öğrendi ve akşam evine gelince babasını, kocasını ve 3 tane yiğit oğluna Resulullah’ın hayatını anlıyordu Hz. Sümeyra annemiz. Evet, değerli Müküs halkı biz de Müslümanların annesi Hz. Sümeyra (r.a) gibi olmamız gerekir. Resulullah’ın hayatını, Resulullah’ın ahlakını öğrenmeliyiz. Resulullah’ı sahabelerinin hayatında aramalıyız. Resulullah’ı en yakından tanıyan sahabelerinden tanımalıyız” diye konuştu.

Program daha sonucu Abdulvahap Akkay’ın yaptığı dua ile sona erdi.(Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir