• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Çilek Mahallesinde `Kutlu Doğum` coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Bilge Eğitim Der tarafından Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi 23 Nisan İlkokulu bahçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.  Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte bahçeye sığmayan vatandaşlar etkinliği dışarıdan izledi. 

23 Nisan İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğin sunumunu İsrafil Taştan yaptı. Cihan Baran Hoca’nın Kur’an Kerim tilavetinin ardından Grup İhya sanatçıları sahne aldı. Seslendirilen ilahi ve ezgiler, okul bahçesini dolduran binlerce peygamber aşığını coşturdu. 

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Müfit Yaray, Hz Peygamberin hayatından kesitler sundu. 

“O’nun bizi sevmesini istemez miyiz?”

“Bu akşam bizleri evlerimizden çıkartan sevgi, Muhammedi sevdadır” diyen Molla Yaray, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler bu geceyi sevdamıza şahit tutmak için burada toplandık. Melekler bugün burada bu sevdayı kayıt altına alıyor. Biz O’na sevdalıyız. Her şeyden önce Allah onu sevmiş. Allah hiç kimse için Habibim dememiş. Biz bu sevdaya sahibiz. Bu sevdanın bize faydası ne olacak. Hz. Peygamberi sevenler her şeyden önce O’nun sevgisine mazhar olacaklar. O’nun bizi sevmesini istemez miyiz? Çünkü O, bin 400 sene önce bize ‘kardeşlerim’ dedi. Bizler istiyoruz ki O’nun kardeşlerinden biri olalım. Bu zor değildir. İmanın ateşten bir kor olduğu zamanda, O’nun ahlakı ile ahlaklanırsak. İçimizden O’nun kardeşlerim dediği insanlar çıkacak.” 

Bir bedevinin Hz. Peygamber ile aralarında geçen konuşmasını aktaran Molla Yaray, şunları söyledi: “Şu hadisi şerif çok kolay. Kimi görürse söylesin. Kim, dünyada kimi sevmişse, ahrette de onunla birlikte olacak. Eğer biz dünyada Hz. Peygamberi seversek ahrette de O’nunla birlikte olacağız. Çünkü bizim amellerimiz yok. Eğer biz bu amellere kalırsak yandık. Ama bizler amel defterine Allah ve Resulü’nün sevgisini koyarsak, kurtuluşa erenlerden olacağız.”

Her sevginin bir iddia olduğunu ve bu iddianın ispata muhtaç olduğunu altını çizen Molla Yaray, “Her sevda bir iddiadır onun ispatlanması lazım. Bunu Sahabeler en güzel şekilde gösterdiler. Yarın biz bu sevdamızda yalancı durumu düşmemek için, O’nun yolunda canımızı da, malımızı da evladımızı da vereceğiz.” dedi.  Yaray Hoca şöyle devam etti: “Allah’ın izni ile. Eğer bizler Hz. Peygamberi seviyorsak O’nun ahlakı ile ahlaklanmak zorundayız.  Ve bizler o ahlakı çevremize yansıtmak zorundayız. Hz. Ayşe annemizden soruyorlar. O’nu ahlakı neydi diye. O’nu ahlakı tamamı ile Kur’an’ı Kerim’di. Eğer bizler Onu seviyorsak Kur’an’a sarılmak zorundayız. Hz. Peygamber bize iki emanet bıraktı. Bunlardan biri Kur’an-ı Kerim diğeri ise Hz. Peygamberin Sünnetti. Sevginin bir diğer kanıtı ise itaattir. Kişi sevdiğine itaat eder. Allah ve Resulü bir konuda hüküm vermişse biz ona bence diyemeyiz. Bizler diyeceğiz işittik ve itaat ettik.”

Yapıla konuşmanın ardından Grup İhya Mevlit Ekibi, Mevlid-i Şerif okudu. Sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile program devam etti. 

Bilge Eğitim Der üyelerinden oluşan tiyatro ekibinin hazırladığı, Mekke döneminde kızların diri diri toprağa gömülmesi sahnelendi. Etkinliğe katılan vatandaşlardan özellikle kadınların gözyaşları döktüğü görüldü.

Program, İsrafil Taştan’ın okuduğu dua ile son buldu. (Osman Öksüz-İLKHA)        

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir