• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Akıncılar beldesinde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu, Kahta’nın Akıncılar beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Ahmet Eroğlu Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Kahta Çağrı İlahi Grubunun seslendirdiği Mevlid-i Şerif ile devam etti. Akabinde Adıyaman Vahdet Çocuk İlahi Grubu, ilahiler seslendirdi. 

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Aydın Hoca, Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi. “Hamd olsun Allah’a ki bizleri burada iyilik üzerine topladı.”diyerek konuşmasını başlayan Aydın Hoca, “Biz iki konuda Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bunlardan birincisi bizi kendisine kul olarak yarattı. Bize değer verdi. Bizi güzel ve düzen içinde yarattı. Yeryüzünü bize döşek kıldı. Allah canlı ve cansız bütün her şeyi bizim için yarattı. Yağmuru, ayı ve güneşi bizim için yarattı. Bizi yaratılanların en üstünü olarak yarattı. İşte bu yüzden insan, kulluğunun gereği Allah’ı hiç bir zaman unutmamalı. Hamd edeceğimiz ikinci konu ise bize peygamber göndermesidir. İnsanoğlu ne zaman görevini unutmuşsa Allah insanoğluna peygamber göndermiştir ki onlara doğru yolu göstersin.” dedi. 

Konuşmadan sonra sanatçı Derviş Madsor ilahiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Sinan Ünel Hoca da Hz Peygamberin hayatından kesitler anlattı.  Ünel Hoca şöyle konuştu: “Bundan 1400 yıl önce alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed sahabelerine veda hutbesini vermek üzere minbere çıkıyor. Karşısında onu seven ona muhabbetle bakan sahabe onu dinliyor. Efendimiz diyor ki: ‘Ey ashabım Allah’ın bana verdiği peygamberliği size tebliğ ettim mi? Allah’ın bana gönderdiği emirleri size anlattım mı? Peygamberlik vazifemi tam anlamıyla yerine getirdim mi?’ Bunu duyan 124 bin sahabe: ‘Evet ya Muhammed, Sen bize Allah’ın gönderdiklerini tebliğ ettin.’ Hz. Muhammed ise; ‘Şahit ol Ya rabbi! şahit ol Ya rabbi! şahit ol Ya rabbi!’ diyor. Biz de Akıncıların bu meydanından diyoruz ki: ‘Ya Rabbi şahit ol, canlı ve cansız tüm mahlukatlar şahit olsun ki, bu gün burada peygambere olan sevgimizi, bağlılığımızı ve biatimizi yenilemeye geldik. Ya Rabbi Sen bu bağlılığımıza, biatimize ve sevgimize şahit ol’ şeklinde konuştu.  

Program Haşim Balçık’ın okuduğu dua ile son buldu. (Mehmet Eren - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir