• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Yıllarca köyünde Muhammedi sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar’a bağlı Yıllarca (Herik) köyünde düzenlenen `Kutlu Doğum` etkinliği, köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Ulu’nun sunuculuğu yaptığı program, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi ve Mevlidi Şerifin okunmasıyla devam etti. Peygamber Sevdalıları Platformu Kız ilahi Grubu ve Özlem Ajansı sanatçıları, ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte konuşan araştırmacı Vedat Turgut, “Peygamber sevdası her gün şehir şehir, köy köy geziyor. Elhamdülillah bugün köylerimiz, şehirlerimiz, peygamber efendimize olan sevgilerini selamlar ile salavatlar ile ispatlıyorlar. Peygamber Efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor: ‘Kim benim üzerime bir salavat getirir ise ben de mahşerde onun üzerine bire karşı on salavat getiririm.’ Elhamdülillah bizler bugün peygamberimize milyarlarca salavat getiriyoruz.”dedi.

Daha sonra konuşan Mola Kerbela Şanlı, Peygamber efendimizin biz ümmetini çok düşündüğünü ifade ederek, bu konuda bir ayetin olduğunu söyledi. Mola Şanlı, Peygamber efendimizin ve ashabının hayatından kesitler anlattı.

Program, yapılan dua ile sona erdi.  (Hasan Önalan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir