• DOLAR 32.274
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2456.48
  • ...
Öğrencilerden velilere kutlu doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin organize ettiği kutlu doğum programı ile Hz Muhammed’in (sav) doğumu kutlandı. Saat sabah 10.00-12.00 arası öğrencilere ve saat 13.30-15.00 arası velilere olmak üzere iki program yapıldı.

Program Adil Dağ Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Cumhuriyet Okulu Türkçe Öğretmeni Şuayip Koç günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Koç, “Ey Habibim Sen olmasaydın ben bu âlemleri yaratmazdım hitabının sahibiydi. Rabbimizin La ilahe illallah Muhammedun Rasullulah Kelime’i tayyibesinde ismini isminin yanına yazdığı sevgilisiydi. O Hz Âdem babamızın nesli, Hz İbrahim Peygamberin duası, Hz. İsa’nın (as) müjdesiydi. O 18 bin âlemin yaratıldığı sevgililer sevgilisi rahmet peygamberiydi. Ne mutlu onu tanıyanlara ne mutlu onu yaşayıp yaşatanlara…” dedi.

Okulun oluşturduğu kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden programda okulda yapılan şiir, makale ve salâvat yarışmasında birinci gelen öğrencilere değişik hediyeler verildi.

Program, ilahi seslendiren ve katılan tüm öğrencilere, Peygamber Sevdalılarının dağıtmış olduğu Kuran’ı Kerim’in hediyesi edilmesiyle son buldu.

(Sabri Acet - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir