• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`Hz. Muhammed`in ümmeti olmak büyük bir onurdur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Kutlu Doğum etkinlikleri yurdun dört bir yanında coşkulu bir şekilde kutlanmaya devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı- Der tarafından Solhan ilçesine bağlı Arakonak Beldesi’nde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine  belde halkından büyük bir katılım oldu. 

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlidi Şerif`in okunmasıyla devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirildi. 

Yapılan etkinlikte Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç ile İlahiyatçı Cihan Üzer birer konuşma yaptı. 

Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Tamaç,  etkinlikte yaptığı  konuşmada, Hz. Muhammed’in Taif halkına yaptığı duayı hatırlatarak, "Allah Resulü, Taif`te taşlandıktan sonra Cebrail Aleyhisselam yanına gelerek, `Eğer istersen bu iki dağı birleştirip Taiflilerin başına geçireyim’ dedi. Efendimiz ise `hayır!` dedi. `Belki bunların zürriyetinden iman edenler olur` diyerek onlar için dua etti. Ve nihayetinde Mekke fethedildikten sonra birçok Taif’li iman etti. Eğer Allah Resulü Taiflileri helak etmelerine izin verseydi, bugün Taif’li Müslümanlardan haberlerimiz bile olmazdı" diye konuştu. 

"O güzide insanın yolunda yürüyen bütün müminlerin üzerine olsun’’
Daha sonra Türkçe bir konuşma yapan Cihan Üzer ise, Allah’a hamd ettikten Peygamberi dinlemenin ve ittiat etmenin bir şeref olduğunu söyledi. 

Hz. Muhammed’in ümmeti olmanın büyük bir onur olduğunu sözlerine ekleyen Tamaç, “Allah’a şükürler olsun ki O’na ümmet olmuşuz, O’nu anlatıyoruz, O’nu yaşamaya çalışıyoruz. Peygamber gelmeden önce dünyanın hali neydi peygamber geldikten sonra ne oldu. Şimdi dünyanın hali ne haldedir bunu anlamaya çalışmalıyız ve ona göre hayatımızı yönlendirmeye çalışmalıyız.”ifadelerini kullandı.

“Cennet Annelerin Ayakları Altındadır”
Hz. Peygamber gelmeden Mekke’de kız çocuklarının canlı canlı toprağa gömüldüğünü hatırlatarak,  “Kadınların insan olup olmadığı tartışılıyor. Köle pazarlarında insanlar köle olarak satılıyor. Faiz, rüşvet ve ahlaksızlık Mekke sokaklarını yakıp kavuruyor. Dünya bir yetimhaneydi, bir öksüz haneydi. Zalimler ve güçlüler fakirleri eziyorlar, onların gözyaşları üzerinde saltanatlarını kuruyor, onların kanları üzerinde besleniyordu. Böyle bir durumda insanlık âlemin rahmetine muhtaç hale gelmiştir. Adeta kız çocukları neredesin ya Resullulah diyordu bir kurtarıcı bekliyordu, yüreği parçalanan anneler bir kurtarıcı bekliyordu, köle pazarlarında satılan o köleler bir kurtarıcı bekliyordu.” İfadelerine yer verdi. 

Tamaç sözlerine şöyle sürdürdü: “ Allah Teâlâ Rahman ve Rahim sıfatıyla O kurtarıcıyı bize göndermiş,  kurtarıcı geldikten sonra ne mi oldu? Köleler azat edildi. Kız çocukları kurtuldu. Peygamberimiz üç kız çocuğunu İslam ahlakı üzerine yetiştirenin Cennete ile müjdeliyor. Kadınlar içinde diyor ki cennet annelerin ayaklarının altındadır, yine diyor ki sizin en hayırlınız hanımlarınıza karşı en iyi davrananızdır.  Böylece O topluma gerçek adaleti, gerçek özgürlüğü ve gerçek medeniyeti getirdi. O günkü Mekke’nin zalimleri o pislik içinde kalmış insanlar buna tahammül edemediler. Çünkü onların ekmekleri onların elinden gidiyorlardı menfaatleri elden gidiyordu ondan dolayı Peygamberimize zulmettiler, haksızlık ettiler,  yürüdüğü yollara dikenler attılar, üzerine deve pisliği bıraktılar ve ona her türlü haksızlı hakareti yaptılar. Ama Peygamber pes etmedi, merhametle onlara gitti, şefkatle onlara gitti, kurtuluşları için defalarca kapıları çaldı. Her defasında hakaret ettiler. Az bir grup Peygambere iman etti. Fakat Peygamberimize iman eden insanlarda, Peygamberimize canını feda ediyordu. Çünkü onlar O’nun davasını çok iyi anlamıştı. Bizde O’nun davasını onlar gibi anlamalıyız.” 

Etkinlik,  Okunan şiir ve ilahilerden sonra yapılan dua ile sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir