• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Kurtuluş yolu Kur`an ve Sünettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MERSİN- Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörlü tarafından Mersin’in Silifke ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Araştırmacı Yazar Salih Demir “Bizler toplum olarak, müminler olarak, Kur’an’a yürüdüğümüz gün ümmet olarak huzur ve saadete kavuşacağız” diye belirtti.


Düğün salonunda gerçekleştirilen program Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Silifke Kız İlahi Grubu, Peygamber Efendimiz üzerine ilahiler seslendirdi. Grup İhya sanatçıları seslendirdikleri ilahi ve ezgilerin ardından Türkçe Mevlid-i Şerif okudular. Programa katılan Silifkeliler, salâvatlara eşlik ettiler.

Programda konuşan Araştırmacı Salih Demir Hoca gecenin anlam ve önemine değindi.

Demir şöyle konuştu: “Halkımızın inancına tahammül edemeyenlerin, milletimizin yüreklerinde taşıdıkları sevdalarına tahammül edemeyenlerin inadına salonlarımız Muhammedi âşıklar ile dolu, Allah’a hamdu senalar olsun Bu sene kutlu doğumda konu manşetimiz yürüyen kuran Hz. Muhammed. Hz. Ayşe’nin tabiri ile Hz. Muhammed yürüyen bir Kur’an idi. Yine Hz. Ayşe’nin tabiri ile Allah’ın Resulünün ahlakı Kur’an ahlakı idi. Bizler toplum olarak, müminler olarak, Kur’an yürüdüğümüz gün ümmet olarak huzur ve saadete kavuşacağız.”

Hz. Peygamberin Safa Tepesi’nde Mekkelileri İslam’a davet etmesini anlatan Demir, “ O gün Safa tepesindeki bu mesajı, yakınları özellikle amcası Ebu Leheb o topluluğu dağıtacaktır. Ey Allahın Resulü senin o günkü safa tepesindeki davetine bugün Silifke de bu topluluk lebbeyk dedi. Ey Hz. Resulullah, sana selat ve selam getirebilmek için salonları ve bu mekânları doldurdular. Hz. Peygamber, kendisini görmeden iman edenlere kardeşim diyor. Gönlü Allah ve Resulüne bağlı olan genç kardeşlerime elimin avucu ile Kevser havuzundan içereceğim diyor. Ey Allah’ın Resulü senin o gün kardeşlerim dediklerin burada.” diye söyledi.

İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu duruma da değinen Demir Hoca şöyle devam etti: “İslam coğrafyaları bugün yanıyor. Batı yeni icat ettiği Müslümanların üzerinde deniyor. Ümmet buna bir durabilmeli. Bir buçuk Müslüman’ın gözlerinin içine baka baka ehli küfür, katliamlar yapıyor. Bu gidiş nereye. Müslüman kendisini her gün hesaba çekmeli. Bugün ümmet olarak ne yaptık diye kendimize sormalıyız. Bir zulumat çağdayız. Yalanın, dolanın, ihanetlerin, iftiraların ayyuka çıktığı günler. Sözün, emanetin kalmadığı günler. Müminlerin kendi aralarında dahi bir özgüvenin kalmadığı günler. Peygamberimiz veda haccındaki hutbesinde şunu söylüyor. Bir kavim kendi durumunu değiştirmediği sürece Allah o kavmin durumunu değiştirmez ama tersi olursa Allah o kavmi değiştirir.”

Demir Hoca, “Hz. Peygamber veda hutbesinde sahabelerine ve tüm Müslümanlara şöyle seslendi; “Size iki emanet bırakıyorum. Kim onlara sarılırsa yücelir, yükselir, hayat bulur. Hayat bulun bir ümmet oluruz. Birincisi Kur’an’dır. İkincisi ise Peygamber Efendimizin sünnetidir, Ehli Beyti’dir. Kim bu iki emanete sarılmaz ise vallahi Allah sizin ve İslam’ın düşmanları sizi başınıza musallat kılar” diye belirtti. Ümmetin, bu mesaja kulak vermesi lazım. Çözüm ümmetin Kur’an’a yürümesi. Çözüm numune-i imtisal olan Hz. Peygamber’i örnek alması lazım.” diye belirtti. 

Yapılan konuşmanın ardından daha sonra Grup İhya sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından Araştırmacı Salih Demir Hoca’nın yaptığı dua ile program son buldu.
Program sonrasında, vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
(Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir