• DOLAR 32.266
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2441.964
  • ...
Adana Müftülüğünden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, hafızlar tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Arif Gökçe etkinlikte yaptığı konuşmasında, Hz. Muhammed`in ashabına ve bütün ümmetine nezaket, zerafet, yardımlaşma, hoşgörü, affedicilik, birlik, beraberlik, sevgi, samimiyet ve kardeşlik öğrettiğini dile getirdi.

 Konuşmasına bir hadisle devam eden Gökçe, “Hristiyan bir din adamı bir din bilgini iken hicretin 9.yılında Medine’ye gelerek İslam’la şereflenen Temimi Dari’nin rivayet ettiği bir hadisi şerife göre Allah Rasülü ashabına hitap ederken 3 kez tekrar ederek şöyle seslendi ."Din Samimi olmaktır, Din samimi olmaktır, Din samimi olmaktır." Sahabeden bazıları din kime karşı samimi olmaktır Ya Rasülallah diye sordular. Sevgili Peygamberimizde "Allaha karşı, kitabına karşı, peygamberine karşı, Müslümanların meşru idarecilerine karşı ve bütün Müslümanlara karşı samimi olmaktır’ diye cevap verdiler.”dedi.

 Etkinliğe katılan Vali Hüseyin Avni Coş ise “Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene Kutlu Doğum Haftası’nı farklı temalarla kutluyor. Bu seneki tema ‘Din ve Samimiyet’ Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene toplumda eksikliği hissedilen konulara vurgu yaparak Peygamber Efendimizin o yöndeki özelliklerine davranışlarına, tavsiyelerine, talimatlarına vurgu yaparak toplum olarak bu husustaki eksikliğimizin giderilmesi hususunda bizlere uyarılarda, tavsiyelerde ve yönlendirmelerde bulundu.”şeklinde konuştu.

 Diyanet işleri yetkililerinin konuşmalarıyla devam eden etkinlik, yaklaşık 2 saat sürdü. (Yunus Emre-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir