• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
BM Filistin Raportörü Albanese: "GAZZE'DEKİ SOYKIRIM HOLOKOST’U ÇAĞRIŞTIRIYOR"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Özel Rapörtörü Albanese, Tunus’ta düzenlenen Mağrib Maşrik Forumu’nda konuştu. İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ne karşı sürdürdüğü saldırıları, "insani ve demokratik değerlere yönelik açık bir meydan okuma" olarak değerlendiren Albanese, "Şu an Gazze’de olup bitenleri nasıl görmezden gelebiliriz? Bu bir trajedi." dedi. Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkati çeken Albanese, işgal rejiminin, Gazze’de yaklaşık 15 bini çocuk olmak üzere 35 bin insanı katlettiğini ve bu saldırılarıyla aynı zamanda işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Yaka'daki tüm Filistinlilerden intikam almayı hedeflediğini kaydetti.

İşgal rejiminin saldırılarının durdurulması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yapan Albanese, şunları kaydetti: "Gazze’de yaşananlar bir savaş değil, tereddüt etmeden bunun bir soykırım olduğunu söyleyebilirim. Batılı ülkeler her ne kadar soykırım kelimesinin kullanılmasından rahatsız olsalar da Gazze’deki soykırım Holokost’u çağrıştırıyor."

Albanese konuşmasında ayrıca işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına karşı gerçekleştirilen protestolara da değinerek, "Dünya çapında bu zulmü durdurmak için harekete geçen ve kampüslerde eylem yaparak sistemleri sarsan öğrenci hareketlerine destek olmalıyız." diye konuştu.

İşgalci barbarların 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 971 Filistinli katledildi, 78 bin 641 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce cenaze olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.  

HAMAS:  Saçma ve Kısır Döngü Saldırılar

Gazze- HAMAS Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, işgalci çete elebaşı Binyamin Netanyahu ve işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının saçma olduğunu ve kısır döngü etrafında döndüğünü belirtti. HAMAS Hareketi Siyasi Büro Üyesi Rişk, Telegram'dan konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Rişk açıklamasında "Netanyahu ve ordusunun Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılar saçma ve bir kısır döngü etrafında dönüyor." ifadesini kullandı. İşgal ordusu, Refah kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki birçok bölgedeki Filistinlilerin, belirlenen "güvenli bölgelere" gitmelerini istemesinin ardından Gazze Şeridi'nin tüm kentlerinde eş zamanlı olarak kara ve hava saldırılarını genişletmişti.   

Bu haberler de ilginizi çekebilir