• DOLAR 32.308
  • EURO 35.241
  • ALTIN 2462.249
  • ...
Hasankeyf Müftülüğünden kutlu doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hasankeyf İlçe Müftülüğü, 2014 yılı ``Kutlu Doğum Haftası`` vesilesiyle bir program düzenledi.

Programa Hasankeyf Kaymakamı Temel  Ayca, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe protokolü ile Hasankeyf`in köylerinden ve merkezden geniş bir halk kitlesi katıldı. Kur`an tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Cemalettin Gezgiç yaptı.

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar konuşmasında Hz. Peygamberin her kesimden insan için en güzel örnek olduğunu misallerle ifade etti Özellikle Peygamber Efendimizin her türlü ırk ayrımını ve ayrımcılığı reddettiğini ve kadınların haklarının gözetmeyi tavsiye ettiğini örnekleriyle anlattı.

İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde lise öğrencileri arası “50 Ayet ve  50 Hadis Ezberleme Yarışması”  ve Ortaokul öğrencileri arası  “Veda Hutbesini Ezberleme ve Güzel Okuma Yarışması” yapıldı.

Yarışmalara katılım son derece yüksek olurken finaller çok çekişmeli geçti. Dereceye giren öğrencilere laptop bilgisayar, tablet bilgisayar, çeyrek altın gibi ödüller verildi. Programda 40 çocuktan oluşan minikler ilahi gurubu,  gönülleri mest etti. Beyaz elbiseleri içinde okudukları ilahilerle beğeni toplayan miniklere ilçe müftülüğü tarafından hediyeler verilmesinin ardından program son buldu.

Program sonrası Kızılay’ın kurduğu kan bağışı çadırında başta ilçe protokolü olmak üzere vatandaşlar kan bağışında bulundular. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir