• DOLAR 32.284
  • EURO 35.266
  • ALTIN 2464.334
  • ...
`Yeryüzünde hakkın şahitleri olun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Artuklu Üniversitesi Bilge Gençlik Topluluğu, Peygamber Efendimizin kutlu doğumu münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda dün akşam yapılan etkinlikte salonunun hınca hınç dolduğu görüldü. 

Hacı Selim Batı’nın sunuculuğu yaptığı kutlu doğum etkinliği saat: 20.00’de Abdullah Tekdal’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından Özlem Ajans sanatçısı Bilal ile Abdullah Tekdal Mevlid-i Şerik okudu.

Mevlidin ardından sanatçı Bilal, tekrar sahneye çıkarak ilahi ve ezgiler seslendirdi. Kız çocukları şiirler okurken, Filistinli Halit el Kavasi’nin okuduğu dua sırasında gözyaşları adeta sel olup aktı.  Programa Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, konuşmacı olarak katıldı. 

“İnsanların Allah’ı hatırlaması lazım”

Katılımcılara selamlayarak konuşmasına başlayan Göktaş Hoca, “Sizi gören insanlar, Allah’ı hatırlar. Çünkü Müslüman bir bayanın örtüsü Allah’ı hatırlatır,  müminin edepli siması Allah’ı hatırlatır. İnsanların Allah’ı hatırlaması lazım. Allah-u Teâla Kur’an-ı Kerim’de, ‘Ey iman edenler, yeryüzünde hakkın şahitleri olun.’ diye buyuruyor. Peygamberler nasıl ki insanlara Allah’ı hatırlatıyorlarsa, sizler de dışarılara çıkın ve halinizle, hareketlerinizle ve sözlerinizle insanlara Allah’ı hatırlatın. Peygambersiz günlerin peygamberi olun. Bunu yapabilmemiz için de peygamberleri iyi tanımamız icap eder.” dedi. 

“Tüm peygamberler başşehirlere gönderilmiş”

Gençlere seslenen Göktaş Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ey genç kardeşlerim; Peygamberi iyi tanıyın. Şimdi diyeceksiniz ki tanıyoruz. Evet, tanıyorsunuz ama biraz ezbere tanıyorsunuz. Eğer ceket veya gömleğiniz ilk düğmesini yanlış iliklerseniz istediğiniz kadar diğer dökmeleri doğru ilikleyin fayda vermez. Onun için Peygamberi ilk önce doğru anlamalıyız. Madde 1: Allah-u Teâla, bütün peygamberlerini başşehirlere göndermiştir. Peki, ilk önce kime göndermiştir? Bakınız Kur’an-ı Kerim’de ‘Andolsun ki; biz Musa’yı apaçık ayetlerimizle Firavun’a, Haman’a ve Karun’a gönderdik.’ diyor. Allah-u Teâla, 3 tane adam sayıyor, biri o devletin siyasi başkanı, biri de askeri başkanı, diğeri de hazinenin başındaki adam. Demek ki peygamberler; zalimlerin, diktatörlerin karşısına dikilen adamlarmış.”   

“O, özelikle kadınlara rahmet olarak gönderildi”

Allah Resulü’ne vahiy gelmeden önceki hayatını ve Mekke’nin mevcut durumu anlatan Göktaş Hoca, “Birileri kitap yazarken, ‘Allah Resulü 40 yaşına geldiği zaman Hira’ya çıktı ve Cebrail geldi.’ diyerek konuya giriyor. Hele dur, 40 yaşına kadar neler yaptı, niçin Hira’ya çıkıyordu, önce bunu anlat. Mekke, öyle zalimdi ki, sakaklarında tefecileri vardı ve bunlar sokak başlarında mazlumları izlerlerdi. Faizle para veriyorlardı, bir veriyorlarsa 10 alıyorlardı. Peki, neye güvenerek para veriyorlardı biliyor musunuz? Şimdiki bankalar neye güvenerek para veriyor, örneğin arsası var mı, evi, arabası var mı diye bakıyorlar. Ama Mekke’nin tefecileri ise kızı var mı diye bakıyorlardı. Eğer kızı varsa para veriyordu. Faiz alan adam borcunu ödeyemediği zaman kızına el koyarlardı ve bir eve kapatır babasının borcu bitinceye kadar fuhuş yaptırırlardı. İşte kız çocukların diri diri toprağa gömülmesinin asıl sebeplerinden bir tanesi de budur. Tüm bunları gören Allah Resulü, zalimlerden kaçıp, Hira’ya sığınıyordu ve dua ediyordu. Bakınız daha sonra Efendimizin etrafı kızlarla doldu, erkek çocukları yaşamadı. Bunun da bir hikmeti vardı. Allah, tüm insanlığa bir kıza nasıl davranılacağını, bir eşe nasıl davranılacağına gösterdi. Evet, Allah Resulü, tüm âlemlere rahmet olarak gönderildi, ama özelikle kadınlara, kızlara rahmet olarak gönderildi. Onun için ey bacılarım; neden Allah Resulü’nü sevmen gerektiğini iyi bil.” diye konuştu.  

“Firavunların sermayesi örtüsüzlüktür, nikâhsızlıktır, edepsizliktir”

Anne ve babalara seslenerek konuşmasına devam eden Göktaş Hoca, Asrı Saadet’ten örnekler vererek cennete gitmenin en kolay yolunu açıkladı. 

Göktaş Hoca, “Allah Resulü, ‘Kişi sevdiği ile beraberdir’ diyor. O’nun için onu çok sevelim, emin olun sadece Hz. Peygambere muhabbet sizi kurtarmaya yetecektir. Örtünmenizden dolayı, güzel ahlakınızdan dolayı Allah size çok büyük mükâfatlar verecektir. Hesap gününde, sizin defteriniz elinize verildiğinde ‘Bu benim değil her halde bir sahabenindir diyeceksiniz, ama Allah ‘o senindir’ diyecek. Amel defterinize bakacaksınız ve ‘Ben Firavunları, putları yıkmadım ki’ diyeceksiniz. Ama aslında yıktınız, çünkü bugünün Firavunlarının en büyük sermeyesi örtüsüzlüktür, nikâhsızlıktır, edepsizliktir.” diyerek konuşmasını bitirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir