• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Cizre`deki  muhteşem Kutlu Doğum  programına  yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformu Cizre Temsilciliği tarafından organize edilen "Kutlu Doğum" etkinliği, Cizre Halkının 7`den 70`e yoğun bir katılımıyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her sene düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, Cizre’nin yaz aylarının sıcak olmasından dolayı bu sene erkene alınarak kutlandı. Kırmızı Medrese arkasında bulunan boş alanda yapılan Kutlu Doğum etkinliğine 10 bini aşkın kişi katıldı.

Binlerce Peygamber Sevdalısının iştirak ettiği programa bölgenin tanınmış şeyhleri, alimleri ve kanaat önderleri katıldı.

Sunuculuğunu Hadi Dündar`ın yaptığı etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından sahneye çıkan Özlem Ajans ilahi sanatçılarından Bilal ve Remzi, seslendirdikleri birbirinden güzel İlahilerle programa katılanları coşturdu.

Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen İlahilerin okunmasının ardından Botan Erkek İlahi Grubu`nun okuduğu Mevlid-i Şerif katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Beşir Şimşek, `Kuran ve Sünnet` temalı bir konuşma yaptı.

Şimşek, Şeyh Seyda, Seyyid Kadri, Şeyh İbrahim, Şeyh Zeki, Melaye Cezeri, Şeyh Muhammed Nurullah, Seyyid Ali Fındiki ve Cizre şehitlerine selam göndererek başladığı konuşmasına, "Bu değerli şahsiyetlerin memleketi Cizre`de, onların huzurunda konuşmaktan hâya ediyorum. Bu değerli şahsiyetlerin takip ettiği yol, Hz.Nuh`un, Hz.İbrahim`in ve Hz.Muhammed`in yoludur. Bu Âlimler/Seydalar Peygamberlerin yolunu sürdürmüştür ve onların mirasına sahip çıkarak günümüze kadar getirmişlerdir." ifadelerine yer verdi.

Daha sonra, Botan Kız İlahi Grubu sahne aldı ve birbirinden güzel ilahilerle dinleyicileri mest etti.

Cizreliler ilahiler eşliğinde halay çekti

Sık sık tekbirlerin getirildiği programda seslendirilen hareketli Kürtçe ilahiler eşliğinde yüzlerce genç halay çekti.

Kız İlahi grubunun ardından sahne alan Cizre Botan İlahi Grubu sanatçılarından Salih Gül ve Derviş Madsor`un seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe ilahiler programa renk kattı

Ardından Kutlu Doğum münasebetiyle ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlerin isimleri okunup ödülleri verildi.

Program sürerken etkinliğin yapılacağı alanın çevresinde gençlerin yüksek yerden dalgalandırdığı tevhid bayrağı dikkatlerden kaçmadı.

Program, Molla Abdullah Şanlı`nın okuduğu dua ile son buldu.
Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir