• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Batman`da kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy-Der tarafından, Batman’a bağlı köy ve beldelerde düzenlediği kutlu doğum etkinlikleri aralıksız sürüyor. 

Derakirê Köyünde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinlik açılış konuşmasını M.Ali Şimşek yaptı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp okunan mevlit ile devam etti. Daha sonra sahneye çıkan sanatçılar birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdiler. 

“Bu dava İslam davasıdır”
Etkinlikte bir konuşma yapan HÜDA PAR Şura Üyesi M.Osman Teyfur davalarının İslam Davası olduğunu belirterek, “Bize izzeti de şerefi de veren Kur’an’dır ve şunu da unutmamamız gerekir ki, İslam önderleri bu uğurda başları dik gittiler. Çünkü bu dava İslam davasıdır.  Asıldılar ama Hz. Muhamed (s.a.v)’in yolundan ayrılmadılar. Ateşlerde yakıldılar, Kur’an-ın yolundan ayrılmadılar.” Dedi. 

“Kur’an inmeden önce bu dünya karanlıklar içindeydi”
Konuşmasının devamında, “Bize düşenin izzeti ve şerefi muhafaza etmektir” diyen Teyfur, “Bunları muhafaza etmenin yolları ise Kur’an-dır, Hz.Muhammed (s.a.v.)’in hayatını örnek almaktır. Bundan dolayı biz istiyoruz ki, Kur’an-ı Kerim’in kıyamete kadar bize yolları aydınlatmasıdır. Allah azze ve celle bu kitabı gönderdi ki bu karanlık dünyayı aydınlatsın. Kur’an inmeden önce bu dünya karanlıklar içindeydi. Öyle ki bu karanlık dünyada insanlar kızlarını düşman olarak görüyorlardı. Ondan dolayı diri diri toprağa gömüyorlardı. Faizi zenginliğin yolu olarak biliyorlardı ve fakirleri eziyorlardı. İnsanlar eziyet ve zulüm görüyorlardı bu karanlık dünyada.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir