• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Karacadağ peygambere biat yeniledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Her yıl kutlu doğum vakti ile beraber adeta peygambere biatlerini yenileyen Müslümanlar, bu yıl da kutlu doğum vaktinin gelmesiyle peygambere olan bağlılıklarını tazeledi. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar’a bağlı Şarge köyünde düzenlenen programa Karacadağ köylüleri yoğun katılım gösterdiler.

 Molla Abdürrahim Akkurt’un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi sanatçısı Bilal ve Süleyman Güler’in mevlidi şerifi okumasıyla devam etti.

 Programda konuşan Molla Kerbela Şanlı, Peygamber Sevdalıları Platformunun, her yıl Peygamberimiz üzerine söylenen ilahi CD`lerini dağıttığını, bu yıl ise Kur`an-ı Kerim hediye ederek ilahi mesajı insanlara ulaştırmaya hedeflediklerini söyledi.
Şanlı, “Hz. Peygamber veda hutbesinde size iki şey bırakıyorum. Bunlar Kur`an-ı Kerim ve Sünnetimdir. Bunlar sarıldıkça yolunuzu kaybetmezsiniz.“ diyerek 1400 yıldır Allah korumasındaki Kur`an-ı Kerim’in tahrip edilemediğini belirtti.

 Müslümanların Kur`an-ı Kerim’i anlayarak hayatlarında tatbik etmeleri gerektiğini ifade eden Şanlı, “Kur`an-ı Kerim’i rehber, reis, öncü kabul etmeli tanımalı ve anlamalıyız sahabeler gibi. Sadece ölülerin başında, mezarlıklarda, ramazan ayında hatım etmek yetmez. Hayatımızın her an ve alanında yaşamak" gerektiğini belirtti.

Şanlı sahabelerin peygambere kayıtsız şartsız teslim olduğunu, getirdiği bütün emirlerini hayatlarında uyguladıklarını ifade eden Şanlı, “Veda hutbesinde sahabelere seslenerek bütün cahili adetler ayaklarımın altındadır. Eğer beni seviyorsanız siz de o adetleri terk edin. Çocuk ve kızlarınızı evlendirirken Kuran’ı örnek alın ve beni örnek alın“ dediğini ifade etti.

 Program ilahi sanatçısı Bilal’in seslendirdiği ezgilerle devam etti.

 Kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ezgilerden sonra, molla Bahattin Demir’in yaptığı dua ile program ile sona erdi.  (Vedat Aydın - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir