• DOLAR 32.224
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2454.907
  • ...
Mustazaf-Der `den Muhtaç Ailelere Gıda Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak`ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) hayırseverlerin duygularına tercüman olmaya devam ediyor. Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Cizre Mustazaf-Der Yardım Komisyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşlek, dernek faaliyetleri kapsamında aylık olarak kendilerine sürekli gıda yardımı yaptıkları ailelerin yanında rahmet ve bereket ayı Ramazan`ın girmesiyle fakir ve muhtaç aileleri daha da ön plana çıkararak onlara yardım ulaştırma gayreti içerisine girdiklerini belirtti.

 

İşlek, "Toplumumuz maalesef ihtiyaç sahibi insanlarla doludur. Fakir insanlar kendilerine ulaşacak bir şefkat eline ihtiyaç duymaktadırlar. Biz Müslümanların mantığında yer edinmiş ve inancımızın temeli haline gelmiş olan hakikatlerden biri de kardeşimiz aç iken bizim tok yatmamızın doğru olmadığıdır." dedi.

 

Hayırseverlere seslenen İşlek, "Bu ay içerisinde hayır ve hasenatlarına daha bir ehemmiyet versinler. Unutmasınlar ki, bir Ramazanımız daha olmayabilir. Ayağımıza gelmiş bu fırsatı tepmeyelim dernek olarak hayırseverlik duygularınıza tercüman olmak için gece-gündüz çalışıyor, gece paketleme işinin yanında gündüz de bu Ramazan`da sıcak havaya aldırış etmeden komisyonlarımız hem köylerde, hem de ilçe merkezinde yardımlarına aralıksız devam etmektedir." şeklinde konuştu.

 

Yaptıkları yardımlar hakkında da bilgi veren İşlek sözlerini şöyle bitirdi:"İlçe merkezimizde Şah Mahallesine 65 paket yardım yapılırken, Dağkapı Mahallesine de 17 paket yardımı yapılmıştır. Ayrıca köylerde yardımlarımızı Aşağı Xolan(Xolana jiri)köyü Yukarı Xolan(Xolana Juri)köyü, Gürikova(Gurıga) köyü, Bozalan(Behmur)köyü ve Kırıj köylerine de yardımda bulunuldu. Bugün toplamda 108 muhtaç aileye yardım yaptık."

Tahirhan Osal - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir