• DOLAR 32.267
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2456.149
  • ...
Erciş'te Gençlik Merkezlerine büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Erciş Kaymakamlığı tarafından bu yıl içinde farklı noktalarda yaptırılan Gençlik Merkezleri halktan yoğun ilgi gördü.

 

Hafta içi ve hafta sonu gençlere yönelik hizmet veren Gençlik Merkezlerinde Piyano, Gitar, Bağlama, Resim, SBS-LGS-YGS, İngilizce ve Bilgisayar kursları verilirken, öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için ayrıca masa tenisi, langırt, bilardo salonu da bulunmaktadır.

 

"Gençlik merkezlerinde faydalı bireyler yetişecek"
Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden ilçe Kaymakamı Barboros Baran, öğrenci velilerinin gönül rahatlığı içinde çocuklarını Gençlik Merkezlerine gönderebileceklerini belirtti.

 

Merkezlerin öğrencilere çok faydalı olacağını ifade eden Baran, "İlçemizde açtığımız merkezlerimizde çocuklarımıza yönelik hem üniversiteye hazırlık, hem de liselere hazırlık olarak ücretsiz kurslar veriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bu tesislerimizde, ayrıca SODES kapsamında yaptığımız projeler doğrultusunda, çocuklarımıza ücretsiz kaynak da temin ettik. Şu an 800'e yakın öğrencimiz bu imkanlardan faydalanıyor. Velilerimiz çocuklarını gönülleri rahat bir şekilde Merkezlerimize, buraya gönderiyorlar ve kendileri de zaman zaman gelip, hem teftiş ediyorlar, hem de çayımızı içiyorlar. Öğrencilerimizin ders dışında da, burada vakit geçirebilecekleri değişik kurslarımız ve aktivitelerimiz var. Bu yatırımlar İlçemize hayırlı olsun. İnşallah burada yetişen, burada gelip vakit geçiren çocuklarımızı, güzel mevkilerde, güzel makamlarda, ailesine vatanına faydalı birer insan olarak görmek hepimizin arzusudur." dedi.

 

"Erciş'te ilk defa bir piyano kursu"
Konuşmasında Gençlik Merkezlerindeki kursların önemine de değinen Baran, "Erciş'te ilk defa bir piyano kursunu bu Merkezimiz vasıtasıyla açtık. Bizim gayemiz öğrencilerimizin, çocuklarımızın ders dışı vakitlerinde, kendilerine faydalı olabilecek meşguliyetler elde edebilmeleri. Bu bağlamda biz, geçtiğimiz yıldan beri Müzik, Resim ve Beden Eğitimi hocalarımızla değişik toplantılar ve fikir alış verişleri yapıyoruz. Geçtiğimiz birkaç hafta öncesinde Van Güzel Sanatlar Lisesi'nden Müzik Dalı Bölüm Başkanı arkadaşlarımız geldi. Burada Müzik öğretmenlerimizle toplantı yaptık. Geçtiğimiz yıl 'İnci kefali' festivalimizde yaptığımız ses yarışmasında, dereceye giren Meral Dağ isimli kız öğrencimiz, şu an Güzel Sanatlar Lisesinde okumaya başladı. Bu öğrencimiz bize ilham kaynağı oldu." diye konuştu.

 

Gençlik merkezini ziyaret eden öğrenci velileri ise merkezin açılmasında büyük emeği olan Kaymakam Barboros Baran'a teşekkür ettiler. Gençlik merkezinden son derece memnun olduğunu ifade eden öğrenci Velisi İlhami Yusufoğlu, Gençlik Merkezine gelen kızının oldukça başarılı sonuçlar aldığını belirtti.

 

Öğrencisinin Matematik dersinin çok zayıf olduğu bir dönemde Gençlik Merkezine gelerek kurslara katıldığını ifade eden Lise 4. sınıf öğrenci Velisi Ali Çölgezer ise, oğlunun deneme sınavlarında şu an toplamda 30 net arttırdığını, sosyal aktivite yönü ile de Gençlik Merkezlerinin çok faydalı işler çıkardığını belirtti. (Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir