• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
Elektrik kesintilerine isyan eden Cizreliler DEDAŞ'ı bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre'de son bir haftadır sık sık meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen Cizreliler, Dörtyol kavşağında bir araya gelerek Dicle Köprüsü'nde bulunan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. binasına kadar yürüdü.

 

DEDAŞ binası önünde toplanan kalabalık, 'Ayakkabı kutusu kadar elektrik istiyoruz', 'Elektrik halkındır, engellenemez' diye slogan atıp, DEDAŞ tabelasını indirip yaktı. DEDAŞ binasına girmeye çalışan protestocular, polis tarafından engellenirken kısa süreli arbede yaşandı.

 

Olay yerine gelen polis ekipleri, kalabalık dağılmayınca TOMA ile müdahale etmek isteyince araya Cizre Emniyet Müdür Yardımcısı Şehmuz Akdeniz girdi. Akdeniz, olayları yatıştırarak olay yerine gelen 2 TOMA aracını geri gönderdi.

 

Elektrik kesintileriyle ilgili protestoculara bilgi veren DEDAŞ Cizre Şube Müdürü Ahmet Ayan, Cizre çıkışında bulunan elektrik santralinde patlama olduğunu belirterek, arızanın onarılmaya çalışıldığı ve Cuma gününe kadar sorunu giderileceklerini söyledi.

 

TEDAŞ'tan Cizre halkına duyuru
TEDAŞ'tan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Cizre trafo merkezinde bulunan 2 adet trafomuzdan birinin arızalanması sonucu Cizre ilçesinin yarısı enerjisiz kalmıştır. Belli bir bölgeyi tamamıyla enerjisiz bırakılmaktansa bölge bölge dönüşümlü elektrik verebilmekteyiz. Arızalanan trafo temini 24.12.2013 Salı günü sağlanmıştır. Lakin trafonun montajı ve testleri beli bir zaman almaktadır. Kahramanmaraş ve Batman'dan gelen TEİAŞ ekipleri çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmektedir. Tahmini montajı ve gerekli bakımları Pazar günü tamamlanacaktır. Bu zaman diliminde Cizre halkından gerekli duyarlılığı ve hassasiyeti göstermelerini temenni ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir