• DOLAR 32.253
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2453.817
  • ...
Kentsel dönüşüm Van'da neden devam ettirilmiyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İller Bankası Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 katlı hizmet binası ve 2 lojmanının yıkımına 5 Ekim 2012'de Van'da başlayan kentsel dönüşüm projesinin daha sonra Erciş ilçesi ile sınırlı tutulmasını eleştiren Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, projenin kent merkezinde de uygulanmasını istedi.

Kentsel dönüşüm projesi ile Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011yaşanan depremlerde hasar gören yaklaşık 28 bin konutun yıkımı ve çarpık kentleşme görüntüsünün ortadan kaldırılmasını hedeflendiğini belirten Orhan Özdek, Ancak bundan vazgeçip sadece Erciş ilçesi ile sınırlı tutulmasına bir anlam veremediklerini ifade etti.

"İlimiz köykent konumunda çıkaracak tek şey kentsel dönüşümdür"
İstanbul gibi mega bir kentte bile şuanda kentsel dönüşümün uygulandığını belirten Özdek, Özellikle depremlerden sonra kentte ciddi bir dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Van bugün alt yapısıyla üst yapısıyla kent hayatını yakalayamamıştır. Dolayısıyla ilimiz şu anda köy kent konumundadır. Burada Kentsel dönüşüm başladı. Ancak devam ettirilmedi. Onun için şu an kat adetleri, zemin etütleri ve toprak tahlilleri çok daha iyi yapılabilir ve gerçek anlamda kentleşmeye doğru bir adım atılabilir" dedi.

Özdek kentsel dönüşümün devam etmemesi halinde kentte özellikle de çarpık kentleşmenin ileride çok ciddi bir sorun teşkil edeceğini belirterek, Van'da özellikle çarşı merkezinin yıllardır genişletilemediğini bunun kentsel dönüşüm ya da iyi bir imarla yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Van'ın birinci derecede deprem bölgesi olduğunu ifade eden Özdek, dolayısıyla kentsel döşümün özelikle deprem bölgelerinde hassasiyetle hayata geçirildiğini belirterek, Çalışmanın Van'da da mutlaka devam etmesi gerektiğini vurguladı. (Murat Dalgın-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir